17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Đurić: Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade

FOTO: tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da Srbi očekuju da nova vlada u Prištini okonča pritiske, takse i blokade.

“Uveren sam da će u pokrajinskoj vladi Srpska lista dati iskren doprinos normalizaciji prilika na Kosovu i Metohiji i da će raditi na unapređenju međunacionalnih odnosa”, naveo je Marko Đurić u saopštenju.

Naglasio je da će Srpska lista, rukovođena srpskim državnim i nacionalnim interesima, i nadalje biti pouzdan branilac i simbol prisustva srpske države u južnoj pokrajini.

“Svaki pokušaj obespravljivanja srpskog naroda i napada na njegove najvitalnije interese biće propraćen odgovarajućom reakcijom Srpske liste. Želim mnogo sreće, nepokolebljivosti i hrabrosti predstavnicima Srpske liste u privremenim pokrajinskim institucijama”, poručio je Đurić.

Poslanici u kosovskoj skupštini izglasali su novu vladu. Srpska lista ima dva mesta. Goran Rakić iz Srpske liste obavljaće dužnost potpredsednika i ministra za lokalnu samoupravu, a Dalibor Jevtić iz Srpske liste predložen je da i dalje obavlja dužnost ministra za zajednice i povratak.

Related posts

Održano prvo ročište za ubistvo Olivera Ivanovića

Vanja Vićentić

VUČIĆ I BRNABIĆ PREDAH UZ PIĆE, ALI I RAZGOVOR O BUDUĆIM PLANOVIMA! Vakcina nam daje mogućnost da planiramo budućnost!

Branislava Grčić

Počelo štampanje glasačkih listića za pokrajinske izbore

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija