18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

PAVLOV: Pančevu smo vratili ugled kakav zaslužuje

FOTO: rtvPancevo.rs

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov u izjavi za „Kurir“ naglasio je da je lokalna samouprava uložila preko 850 miliona dinara u infrastrukturno opremanje Severne poslovne zone na 100 hektara zemljišta, što su prepoznale kompanije ZF, „Broze“ i „Naval boks“ i koje investiraju više od 400 miliona evra. Plate će biti iznad proseka, od 1.000 evra pa naviše, najveće u regionu.

ZF u prvoj i drugoj fazi otvara 1.200 radnih mesta, „Broze“ 1.100, a „Naval boks“ 1.000. „Broze“ nije prekidao gradnju ni za vreme pandemije. Građevinska dozvola izdata ZF je najbrže izdata građevinska dozvola u Srbiji.

Pavlov je ocenio da ozbiljne kompanije žele da izmeste svoju proizvodnju u Srbiju, što će dovesti do povećanja kapaciteta Severne zone.Kako kaže, pre svega zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, u međunarodnim okvirima, teško da bi te kompanije došle u Srbiju. „Takođe, 44 miliona evra ulaže se u izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, tako štitimo kvalitet podzemnih voda i reka. Projekat finansiraju Pančevo i država Srbija.

Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim mestima“ rekao je Pavlov Narednih dana na pančevačkim ulicama biće 60 novih, i to ekoloških autobusa. 10 miliona evra uložiće se u javno osvetljenje, čak 37 kilometara puteva će biti obnovljeno za 24 meseca. Grade se i novi vrtići.

Rekonstruisana je Hala sportova, u koju je uložieno preko 800.000 evra. Godinama se sufinansira boravak dece na Divčibarama, roditelji rekreativnu nastavu plaćaju samo 3.000 dinara, tako da svake godine oko 3.600 dece boravi tamo, 400 njih potpuno besplatno. Pavlov je naglasio da su mnogi obećavali obnovu Opšte bolnice, ali da je lokalna vlast prva koja je uradila kompletnu rekonstrukciju internističkog bloka, koji smo zatekli u katastrofalnom stanju. Uloženo je preko 700 miliona dinara u rekonstrukciju i 200 miliona dinara za nabavku opreme. Nakon izgradnje Tamiškog keja decenijama na njemu ništa nije rađeno.

„Odlučeno je da se uloži preko milijardu dinara u njegovu rekonstrukciju i izgradnju pančevačke promenade, modernog šetališta sa savremenim sadržajima. To će biti centar različitih zadovoljstava i usluga. Izgradićemo igrališta, sportske terene, pozorište na otvorenom. Biće izgrađena i pasarela preko koje će Pančevci prvi put imati priliku da dođu do gradske šume, odu do svetionika, simbola grada. Ne sumnjamo da će Tamiški kej privući i brojne turiste, a to nam i jeste cilj“ zaključio je Pavlov u intevjuu za „Kurir“.

Related posts

Onlajn-nastava u “Savinoj” školi

Nikoleta Dragaš

Ana Brnabić: Vlada Srbije donira 250.000 evra Republici Srpskoj

Vanja Vićentić

Bez vode Dobrovoljačka ulica

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija