7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

KONAČNO: Završava se nova zgrada Zavoda za javno zdravlje

FOTO: rtvPancevo.rs

Zaposleni, ali i pacijenti konačno će dobiti zdravstvenu uslugu dostojnu 21. veka. Posle puno problema sa izgradnjom objekta Zavoda za javno zdravlje, odgovorna lokalna vlast rešila je sve probleme i izašla uspešno iz sporova, tako da će sledeće godine ova zgrada koje je počela pa ubrzo prekinula da se gradi davne 2008 godine, biće završena

Zavod dogodine slavi 100 godine i po svemu sudeći u novim, reprezentativnim prostorijama. Koliko je zdravsveni sistem i sam Zavod za javno zdravlje je od izuzetno velikog značaja kako za naše građane Grada Pančeva, isto tako i za ceo Južnobanatski okrug pokazalo se tokom pandemije korona virusa.

Radovi su započeti na ovom objektu još sad davne 2008. godine i na žalost nisu završeni. Orijentaciono je završeno oko 50% građevinskih radova i na žalost veoma loše vođenom politikom nad samim objektom, a isto tako i sredstvima koja su bila opredeljena za završetak objekta ti radovi nisu završeni.Mi smo uradili kompletno novu tehničku dokumentaciju i uz pomoć Vlade Republike Srbije obezbeđena su sredstva u vrednosti od 210 miliona dinara da se radovi na objektu završe, rekla je gradska menadžerka Maja Vitman.

Od radova će biti izvedeni građevinsko-zanatski radove koji se odnose na kompletne unutrašnje radove, kao i fasada objekta. Koristiće se zaštitna energetska boja, ugradićemo se kompletno nova stolarija, liftovi, platforme za potrebe lica sa invaliditetom. Objekat će biti opremljen i iznutra.Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja sledeće godine.

“Koliko je neophodno da imamo adekvatne uslove za rad pokazalo se sada posebno u doba korone kada smo morali da radimo 24 sata u gotovo ovaj nemogućim uslovima, da nismo imali adekvatan prostor gde bismo mogli da obavimo testiranja koja su bila jako bitna već je testiranje naših građana rađeno u Institutu za javno zdravlje Vojvodine umesto u našem objektu iako za to imamo aparat, ali pošto nemamo adekvatan prostor to nismo mogli da uradimo” ocenila je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Kao što je i poznato Zavod se iselio iz svojih prostora da bi se završilo Interno odeljenje Opšte bolnice Pančevo koje je bilo značajno svima posebno građanima Pančeva.

“Za građane je značajno zato što bismo mi proširili obim rada u delu ispitivanja svih onih parametara koje Zavod radi pogotovu u delu ispitivanja virusa u kliničkoj mikrobiologiji koji će na žalost u narednom periodu kao što se i videlo u ovoj situaciji biti jako bitni. Ali svakako i još dodatnih usluga koje Zavod može da pruža, a koje u ovim uslovima sada jednostavno to nije moguće” rekla je Lazić.

Grad Pančevo će nastaviti rekonstrukciju i dogradnju objekta Zavoda za javno zdravlje koji je počela bivša vlast davne 2008. Radovi su bili prekidani, ugovori sa izvođačem raskinuti, ušlo se u sporove, a objekat nikad završen… Sada je sve to rešeno i dobra vest za građane Južnog Banata jeste to što će Zavod konačno biti završen.

Related posts

Udvostručen broj operacija na Urologiji

Zorana Stekovic

Pančevačka policija uhapsila nasilnika koji je ranio muškarca u teretani na Kotežu 2

Jasmina Petkovic

JKP “ZELENILO”: U toku je košenje zelenih površina širom grada

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija