22. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Palma: Budućnost sa proverenim ljudima sa rezultatima

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je u okviru predizborne kampanje po jagodinskim selima da je dolazak te stranke na vlast 2004. godine označio kraj posrtanju privrede u Jagodini te da je budućnost u tom gradu sa proverenim ljudima koji imaju rezultate.

„Do našeg dolaska na vlast 2004. godine, u Jagodini je ostalo bez posla 10 hiljada radnika i praktično su nestale kompanije kao što su Fabrika kablova, Morava, Resava, Palas, Budućnost, Minel i ostale“, istakao je Marković i dodao da jagodinska privreda poslednje četiri godine beleži suficit, koji je, kako kaže, samo prošle godine iznosio blizu 8 miliona dolara, dok su sve fabrike koje su strani investitori otvorili proširile svoje kapacitete za nekoliko hiljada kvadrata i povećale broj radnika.

„Tako da mi nemamo razloga da brinemo za budućnost“, poručio je Marković.

On je naveo da je važno da u što više gradova i sela u Srbiji ima kulturno-umetničkih društava, kao i da je Jagodina redak primer „gde smo u gotovo svim selima, a ima ih 52, sagradili nove domove kulture i stvorili uslove za bavljenje kulturom i očuvanjem tradicije“.

„Srpsko kolo je ušlo u UNESKO kao deo naše kulturne nematerijalne baštine“, podsetio je Marković.

Na lokalnim izborima u Jagodini JS će izaći u koaliciji, zajedno sa SPS i SNS.

Na republičkom nivou JS će nastupiti u koaliciji sa SPS.

Related posts

Obaveštenje o izmeni naziva i adrese biračkih mesta

Nikola Toadjer

Ugljanin: Samo SDA za Sandžak ravnopravnih građana

Katarina Popović

Pavlov: Pančevo će dobiti novu industrijsku zonu od 100 hektara, nasilnici nisu Pančevci

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija