15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pančevo u istorijskom poslu, gradi se sistem za preradu otpadnih voda

Projekat Izgradnje integralnog sistema za sakupljanje ,odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda Grada Pančeva podrazumeva završetak izgradnje kanalizacione mreže otpadnih voda u Pančevu i svim naseljenim mestima, transport svih otpadnih voda iz grada i naseljenih mesta do Postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnju jedinstvenog postrojenja za preradu otpadnih voda za Grad Pančevo i sva naseljena mesta.

Pančevo će u narednom razvojnom periodu do 2025. godine realizovati projekat izgradnje integrisanog sistema za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda.

“Na ovaj način grad Pančevo će biti jedan od prvih gradova u Republici Srbiji koji će dobiti funkcionalno postrojenje za preradu otpadnih voda. Značaj ovog projekta je ogroman pre svega u ekološkom smislu, jer će biti zaštićen kvalitet podzemnih voda i otvorenih tokova Dunava, Tamiša, Nadela, Ponjavice i kanalske mreže. Vrednost ovog projekta iznosi 44 miliona evra i biće finansiran zajedničkim sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva” rekao je Saša Pavlov.

Realizacijom ovog projekta sprečiće se zagađenje otvorenih vodotokova Tamiša, Dunava, Nadele, Ponjavice, kanalske mreže, zatim zagađenje podzemnih voda, životna sredina biće zdravija, kao i viši higijenski standard života građana u gradu i naseljenim mestima.

“Biće izgrađeno 175 kilometara nedostajuće kanalizacione mreže u svim naseljenim mestima. i 85 kilometara potisnog voda koji je neophodan za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda” dodao je Pavlov.

Ovaj projekat predstavlja najveću investiciju do sada u oblasti infrastrukture i biće realizovan u dve faze, do 2030. godine, a biće finansiran sredstvima Vlade Republike Srbije i Grada Pančeva.

Related posts

VUČIĆ SA NAJUTICAJNIJIM SVETSKIM LIDERIMA: Ovi zvaničnici će se sastati sa srpskim predsednikom do kraja godine!

Nikoleta Dragaš

Tepićeva davala budžetski novac renoviranje privatne kuće prijatelja?

Mica Milakov

MZ Centar pomaže osnovcima za prijemni ispit

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija