26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

KREATIVNOST: Završila arhitekturu i pokrenula sopstveni biznis, ali u drugoj oblasti

Kačarevačka firma „Francfeld“ iz Kačareva bavi se izradom dekorativnih predmeta. Ovo je porodična firma koja je pokrenuta zahvaljujući lokalnoj samoupravi i stimulativnim sredstvima koje obezbeđuje Grad Pančevo.

Sanja Aleksovski, preduzetnica firme „Fransfeld“ izjavila je da kao arhitekta nije mogla da se dovoljno kreativno ispolji, pa je odlučila da pokrenem sopstveni biznis i tako je nastala ova mala radionica.

“Konkretno se bavimo proizvodnjom i izradom dekorativnih predmeta najviše korišćenih u cvećarstvu i najviše ih koriste dekorateri – dekorateri rođendana, dečjih proslava, venčanja, krštenja i to bi bilo to.
Naši proizvodi jesu ekološki, koristimo drvo koje je već otpadno drvo. Materijal koji koristimo u proizvodnji naših dekorativnih predmeta uglavnom je prirodan materijal i to je drvo pretežno. Znači, drvo, lesonit, medijapan, kanapi, drveni štapići, sve se svodi, 90% se svodi na prirodne materijale” rekla je Sanja Aleksovski.

Ovaj posao je čak i jedna vrsta reciklaže zato što se već koristi drvo koje je iskorišćeno i koje izlazi iz pilana kao otpad.

“Suprug i ja smo počeli da kreiramo neke proizvode ručno i sa nekim skromnim alatima koje smo imali i odlučili smo da se ozbiljnije pozabavimo time, ali nismo imali dovoljno sredstava da uradimo neki veći korak.Saznali smo da Grad Pančevo raspisuje konkurs, prijavili smo se i dobili smo sredstva i ta sredstva su nam mnogo značila zato što smo kupili lasersku mašinu za finu obradu drveta gde smo mogli da ispoljimo to jest da realizujemo svaku našu ideju koju smo imali, jer to sa običnim mašinama nismo mogli da izvedemo. Ali sada više nemamo ograničenja. Sve što zamislimo i poželimo možemo da isečemo i da napravimo sa tom mašinom.U našoj radionici radimo moj suprug i ja” dodala je Alekskovski.

Za sada u ovoj fimi trenuntno rade samo Sanja i njen suprug i ja radimo. Međutim pojavilo se veliko interesovanje na tržištu za proizvode jer su originalni, jedinstveni, drugačiji, povoljni, zanimljivi i zato su vlasnici vrlo odgovorni.Ako potražnja bude veća za proizvodima sigurno će se zaposliti još ljudi.

Related posts

Počeo 14. Tamburica fest

Ivana Bogdanovski

“Železničar” – “Kozara” bez publike!

Jasmina Petkovic

Od sutra testiranje na antitela koronavirusa, na lični zahtev

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija