26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Svet se za šest meseci promenio vise nego u proteklih 30 godina

Foto: Tanjug

Finansijski sporazum za prvi deo IPA programa za 2020. godinu biće sutra potpisan u Beogradu, a potpisivanju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sporazum će u podne potpisati ministar za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici.

Nakon ceremonije potpisivanja, medijima će se, osim potpisnika, obratiti predsednik Srbije, kao i evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji, putem video-linka iz Brisela, saopštila je Služba za saradnju sa mediijma predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su pred svetom, zbog pandemije korona virusa, izazovi kakve čovečanstvo do sada nije videlo, što ne znači da bi naš odgovor trebalo da bude traženje izgovora za nedostatke i loše poteze u budućnosti.

Vučić je na otvaranju međunarodne konferencije “Svet posle korona virusa” u Beogradu rekao da se više stvari u svetu promenilo u prethodnih šest meseci, nego u prethodnih 20 do 30 godina.

“Tih šest meseci doneli su drastične i dramatične promene u svetu geopolitike i ekonomskoj snazi i onome kakav će uticaj pojedine zemlje, blokovi i regioni imati na događaje u svetu u budućnosti”, rekao je Vučić.

Kada se, kako je rekao, sagleda uticaj koji je kovid-19 imao na ekonomije najmoćnijih zemalja i regiona, vidi se velika snaga sa kojom iz pandemije izlaze dve sile – Nemačka i Kina, iz različitih razloga i uglova.

Izvor: RTV

Related posts

Reflektujući prsluci za prvake u Banatskom Novom Selu

Jasmina Petkovic

Gorenje obustavilo proizvodnju

Jasmina Petkovic

VUČIĆ: Naša platforma je da se borimo za svakog našeg čoveka, kuću, crkvu na Kosovu i Metohiji, ali da budemo svesni u koliko smo teškoj situaciji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija