1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić: Beskrajno hvala, 170 miliona mnogo znači Srbiji

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Evropskoj uniji i državama članicama na sredstvima koja izdvaja za Srbiju, kroz IPA programe, jer taj novac, ističe, mnogo znači Srbiji, tim pre, kada se zna da države taj novac nisu morale da upute našoj zemlji.

“Nijedna država članica EUU nije obavezna da novac svojih poreskih obveznika troši na nas. Mogli bi da ga potroše na svoje potrebe, da urade šta hoce sa njim i zato sam veoma zahvalan svim zemljama, administraciji EU koja je tu odluku donela”, rekao je Vučić.

Srbija ne želi samo perspektivu, već izvesnost članstva u EU

Srbija očekuje da dobije ne samo jasnu perspektivu, već da se govori o članstvu Srbije u EU, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u obraćanju povodom potpisivinaja Finansijskog sporazuma za prvi deo IPA programa za 2020. godinu, rekao da znamo da će uvek moći da se kaže da Srbija mora da sprovede reforme, da reši probleme sa Prištinom, ali da želi da neko kaže da će postati članica EU kada to sve reši.

EU opredelila Srbiji bespovratnih 70 miliona evra

Evropska unija Srbiji opredelila je 70 miliona evra bespovratnih sredstava Srbiji u okviru prvog dela IPA programa za 2020. godinu, a finansijski sporazum o tome potpisan je danas u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Sporazum su potpisali ministar za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, a ceremoniju potpisivanja putem video linka pratio je i evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji.

Izvor: Tanjug

Related posts

Vučić sa Čepurinom o ekonomskoj saradnji

Zorana Stekovic

Menadžment RTV Pančevo i Dunav TV najoštrije osudjuje uvrede na račun majke predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Ivana Golubovic

”Tamburatorijum” na Čardaku okupio decu iz Srbije i inostranstva

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija