30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Posle tronedeljne pauze Petrohemija počela proizvodnju

Foto: HIP petrohemija/ logo

HIP Petrohemija završila je proces startovanja i počela proizvodnju robe namenjene inostranom i domaćem tržištu, saopšteno je danas iz te kompanije.

Za manje od nedelju dana obnovljena je proizvodnja u fabrici Etilen, a zatim fabrika PEVG i PENG, a kompanija je saopštila da sve petrohemijske fabrike rade stabilno, prema planu proizvodnje.

Petrohemija je imala tronedeljni zastoj u radu koji je iskorišćen za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama što će omogućiti nastavak bezbednog i efikasnog rada postrojenja u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu.

“U HIP-Petrohemiji je neposredno pre zastoja završena realizacija jednog od kapitalnih projekata, kada je u Fabrici polietilena visoke gustine (PEVG) puštena je u rad nova linija sekcije dorade, koja će obezbediti godišnje povećanje kapaciteta fabrike od 25 hiljada tona granulata plastike, što je najveća pojedinačna investicija u HIP-Petrohemiji čija vrednost je 8,5 miliona evra”, izjavio je izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške Miša Bulajić.

Dodao je da je oko pet miliona evra godišnje procenjeni ekonomski efekat na poslovni rezultat (EBITDA) zajedno sa novom linijom za pakovanje koja treba da isprati veći kapacitet fabrike.
Investicija je završena u uslovima vanrednih okolnosti usled koronavirusa, a u skladu s merama Vlade i povećanim merama zaštite u kompaniji, za šta najveće zasluge imaju zaposleni angažovani na ovom projektu.

Izvor: RTV

Related posts

Preventivni pregledi u Glogonju

Nikoleta Dragaš

Sajam zanimanja – olakšan put za odabir srednjih škola

Zorana Stekovic

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE IZ STUDENTSKIH DOMOVA! Mladi poručuju: Hoćemo da stvaramo i živimo u Srbiji!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija