8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Mihajlovićeva: Devet milijardi evra za nove infrastrukturne projekte

Foto: Vlada Republike Srbije

„Srbija je danas politički stabilna država, sa stabilnim budžetom koji nam omogućava da realizujemo velike infrastrukturne projekte u koje će u okviru investicionog plana 2020-2025. biti uloženo devet milijardi evra“, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Prva, istakla da je Srbija za četiri godine izgradila 350 km auto-puteva i rehabilitovala više od hiljadu regionalnih puteva.
„Sve što smo uradili u prethodnom periodu daje mi za pravo i legitimitet da kažem da ćemo izgraditi 500 km auto-puteva. Trenutno gradimo 250 km auto-puteva, a uložićemo i milijardu evra za rekonstrukciju i rehabilitaciju pet hiljada lokalnih i regionalnih puteva. Danas u Srbiji rade najbolje svetske kompanije, što je i dokaz naše političke stabilnosti“, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da Srbija ulaže u železnički saobraćaj, te da će nakon obnavljanja 77 km barske pruge od Resnika do Valjeva, sledeće godine krenuti i obnova od Valjeva do granice sa Crnom Gorom, brzine 120 km/č.
„Barska pruga je izgrađena pre 44 godine i isto toliko nije ulagano u nju. Ova vlada je obnovila prvih 77 km i nastavljamo dalje. Mi danas imamo najveće železničko gradilište u jugoistočnoj Evropi, realizujemo projekat brze pruge od Beograda do Budimpešte vredan četiri milijarde evra. Sledeće godine krenućemo i u izgradnju brze pruge od Beograda do Niša, kojom će vozovi takođe saobraćati 200 km/č, a potom i od Niša do Preševa. Hoćemo da građani imaju osećaj drugačijeg i boljeg kvaliteta i načina života“, rekla je ona.

Related posts

Predsednik Vučić danas obilazi radove na KSC

Branislava Grčić

Grad subvencioniše troškove komunalnih usluga najugroženijima

Jasmina Petkovic

Otvorena učionica u Ekonomskoj školi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija