15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić u Smederevskoj Palanci: Mnogo vam hvala na vašem trudu, energiji i zato što ste izabrali Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije KyungshinCable u Smederevskoj Palanci. Zahvaljujući ovoj investiciji od 20 miliona evra industrijska zona Guberaš u Smederevskoj Palanci postaće dom najmodernije fabrike za proizvodnju elektičnih baterija koja napajaju vozila, i po završetku radova zapošljavaće 700 ljudi.

Predsednik Srbije se zahvalio na novoj investiciji koja dolazi u Srbiju iz Koreje. Ističe da korejske investicije znače i ogroman napredak za zemlju u koju se ulaže.

– Zato sam molio prijatelje iz Koreje da nam pomognu. Hvala na trudu, ambiciji i tome što ste izabrali Srbiju – kaže Vučić.

Srbija je bila u konkurenciji sa Turskom, Bugarskom i Albanijom, ali je uspela da pobedi u odluci za ulaganje. Ističe i da zna šta je nekada bila Smederevska Palanka, a da jedna ovakva fabrika znači da će u ovaj grad doći još novih invehsticija i sličnih fabrika.

– Znam koliko smo se trudili da menjamo stvari u Podunavskom okrugu, pa smo tako dovde došli novim putem. Ulažemo 25-30 miliona evra u Opštu bolnicu u Smederevskoj Palanci i pitam vas kada smo mogli da sanjamo da se ovoliki novac uloži u ovu bolnicu? Ovde ćemo imati najmoderniju bolnicu i najbolju zdravstvenu zaštitu – ističe predsednik.

Kaže i da će ova fabrika zaposliti 700 ljudi, da će biti mnogo više novca za ovu opštinu, a da će velike koristi od ove investicije imati ceo podunavski okrug.

– Ovo je dugoročno ulaganje i ova fabrika pravi delove za automobile koji su budućnost sveta. Zato će i ovaj kraj imati budućnost i vreme je da, oni koji su otišli, razmisle o vraćanju, a oni koji su razmišljali da odu, da ostanu – rekao je Vučić na svečanosti.

On se još jednom zahvalio investitorima, ističući da zaposleni predstavljaju Srbiju, koja je takođe uložila novac za dolazak fabrike.

– Za šest meseci ovde ćete videti velelepnu fabriku u kojoj će raditi najbolji radnici ovog kraja. Mnogo smo se trudili i mučili oko Smederevske Palanke, Velike Plane, Smedereva… Uvek imamo bezbroj problema, ali smo se uvek borili da podignemo ovaj kraj Srbije i donekle smo uspeli. Očekivanja svakog stanovnika su velika, a deca će imati bolju i sigurniju budućnost – rekao je Vučić.

Početak radova simbolično je obeležen potpisivanjem kamena temeljca.

Vučić je rekao da je ponosan na investiciju koja će zaposliti najmanje 700 ljudi, a koja će značiti nove prihode za opštinu. Podsetio je na rekonstrukciju Opšte bolnice, što će biti “pozitivna injekcija” za ljude da vrate poverenje u svoju državu i požele da ovde ostanu.

– Vrednost investicije fabrike je 20 miliona evra i reč je o dugoročnoj proizvodnji. Kompanija šalje dodatni signal ostalim korejskim investitorima da dođu i ulažu, a pokazalo se da imamo bolju investicionu klimu i od Turske, i od Albanije, i od Bugarske. Čestitam svima koji su se borili da investitori izaberu baš našu državu za ulaganje – rekao je Vučić nakon svečanosti polaganja kamena temeljca.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da lokalnim samoupravama nije lako, budući da imaju male prihode, te da se mnogo moraju oslanjati na Republiku.

– Važno je da radimo kao tim, bez toga ne bi bilo ni rezultata – kaže Vučić.

Ističe i da Srbija ima najviše direktnih stranih investicija u regionu, te da je važno da velike fabrike i kompanije treba da budu oslonac za ceo privatni sektor. Upravo zato se radilo na tome da investicije budu “raštrkane” svuda po Srbiji.

Related posts

Nasilje zajednička odgovornost roditelja, škola i medija

Zorana Stekovic

Lazetić donirao sportsku opremu fudbalskim klubovima u Bavaništu i Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Redosledi poljoprivrednih radova se poštuju bez obzira na vremenske uslove

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija