15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Međunarodni skup „Svet posle korona virusa“ u Beogradu

Foto: EPA

U Beogradu će sutra biti održana međunarodna konferencija „Svet posle korona virusa“, u okviru inicijative „Beogradski strateški dijalog“, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Konferenciju, koja će kroz tri tematska panela biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa, kako su najavili organizatori, uvodnim izlaganjem otvoriće predsednik Srbije.

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu „Ekonomija posle pandemije“, reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Na temu „U susret drugom talasu?“ govoriće predstavnici zdravstvene struke – lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije za Balkan Abebajehu Asefa Mengistua.

Šesta konferencija Fondacije BSD, kako dodaju organizatori, prilika je da zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, kao i da osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalje nepoznanica.

Related posts

Rafinerija nafte u Pančevu je sada jedna od najmodernijih u regionu

Bojana Kecic

Predsednik Vučić danas na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije

Jasmina Petkovic

SNS Vojvodina osuđuje pokušaj opstrukcije izbornog procesa

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija