13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Izbori

Ljajić: Gnusna je laž da idem u ambasadore

Ministar Rasim Ljajić demantovao je navode u jednom tabloidu da se sprema da posle izbora preuzme funkciju ambasadora u Turskoj kao „gnusnu laž“, za koju veruje da je sračunata na njegovu diskreditaciju u javnosti, nepunih mesec dana pred izbore.

„Malo je reći da je ovo najobičniji „fake news“, jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a vest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone“, navodi Ljajić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Koliko je tekst neprofesionalan i zlonameran, govori, kako ističe, i činjenica da su od cele njegove izjave, kojom je negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dve-tri reči.

„O ambasadotrskoj funkciji nikada ni razmišljao nisam, jer mislim da taj posao ne bih dobro radio, a kamoli da sam o tome sa nekim razgovarao, jer to nije u domenu mog interesovanja“, kaže ministar Ljajić i dodaje da zbog toga ni posle ovih izbora, ni posle bilo kojih izbora, neće biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

S druge strane, i kada bi dobio eventaulno neku takvu ponudu, nikada je ne bi prihvatio:

„To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam. To bi bio čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva“, ističe ministar.

„Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora“, kaže Ljajić i dodaje da je od objave ove vesti prinuđen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine.

„U ovom trenutku jedino sam fokusiran na rad u ministarstvu, jačanju stranačke infrastrukture i kampanju za izbore, jer želim da dam puni doprinos pobedi koalicije „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na čijoj listi se nalaze kandidati Socijaldemokratske partije Srbije“, poručuje Rasim Ljajić.

Related posts

Vučić: Biće teška izborna utakmica, sve liste su protiv nas

Katarina Popović

Mogu da zabrane sve spotove, ali ne i da ponište rezultate

Branislava Grčić

Selaković(SNS): Stranci pokušavaju da odlučuju u Srbiji, ne odustajemo da se borimo za našu decu

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija