17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Boško i ostali osumnjičeni odbili da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca

Foto: Informer.rs

Sva četvorica pokreta Dveri, na čelu sa njihovim liderom Boškom Obradovićem, negirala su krivicu za nasilničko ponašanje početkom maja ispred Skupštine Srbije, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna sa poslanikom SNS Marjanom Rističevićem. Takođe, sva četvorica su odbila da odgovaraju na konkretna pitanja tužioca, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo, nakon završenog saslušanja četvorice članova Dveri

Kako je navedeno, protiv njih su podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje zbog događaja koji su se desili 8. maja ispred Narodne skupštine, kada su “izvršili nasilje prema oštećenima narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću i Ministru zdravlja RS Zlatiboru Lončaru, kao i prema drugim licima, kojom prilikom su oštećenom Marijanu Rističeviću naneli i povrede”.

Navodi se da se Obradović nije pozvao na poslanički imunitet koji mu kao narodnom poslaniku pripada, kao i da je izjavio da nema smetnji za davanje iskaza i da će se u vezi imuniteta izjasniti ukoliko protiv njega bude pokrenut krivični postupak.

Tužilaštvo navodi da je i on, kao i ostali osumnjičeni, u svojoj odbrani negirao krivično delo koje mu je stavljeno na teret, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna niti želje za fizičkim obračunom. Kazao je da je reč o političkom protestu od strane četvoro poslanika Dveri.

Kada je reč o ostalima osumnjičenima, oni su naveli da su tog dana prisustvovali skupu Pokreta „Dveri“ .

U saopštenju se navodi da su svi osumnjičeni su tokom saslušanja, a nakon iznošenja odbrane, odbili da odgovaraju na konkretna pitanja postupajućeg zamenika javnog tužioca.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene i svedoke, zatim će doneti naredbu o veštačenju povreda koje je zadobio oštećeni, a preduzeće i druge radnje za koje smatra da su neophodne, kao i one koje eventualno predlože osumnjičeni, sve u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije, nakon čega će tužilaštvo doneti konačnu odluku – piše u saopštenju.

Related posts

Koncert KUD “Stanko Paunović” NIS – RNP

Ivana Bogdanovski

Vučić sa ambasadorima Kine, Rusije i SAD o Kosmetu

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži na Misi

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija