21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Asfaltiranje ulica u Sefkerinu: STARTOVALI RADOVI U PARTIZANSKOJ ULICI

Početkom radova u Partizanskoj ulici nastavlja se realizacija projekta asfaltiranja ulica u Sefkerinu. Tim povodom radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić..

Predsednik opštine je podsetio da je Sefkerin u nekom prethodnom periodu bio devastiran što se tiče saobraćajnih infrastrukturnih projekata, ali da se to u poslednje četiri godine drastično promenilo. Takođe, Tasić najavljuje početak novih projekata kao što su rekonstrukcija objekta Doma zdravlja Opovo, izgradnja i pokrivanje zelene pijace u Opovu i nastavak izgradnje puta Opovo – Debeljača, projekata za koje su sredstva već obezbeđena.

„Neke prethodne periode obeležilo je neravnomerno raspoređivanje i nedomaćinski odnos budžetskih sredstava zbog čega je najviše trpeo Sefkerin i zbog tog se poslednjih godina puno projekata realizuje u Sefkerinu. Proteklih godina ovde smo asfaltirali puno ulica, nastavljamo i ove godine, sada Partizansku ulicu, zatim slede deo Radeta Ilkića i Damjanov Milana i na ovaj način planiramo da oko 80 posto ulica u Sefkerinu bude asfaltirano. Ovo je jedan veliki projekat za našu lokalnu samoupravu, sredstva se izdvajaju iz budžeta opštine, to je oko 12 miliona dinara, za nas veoma velika sredstva ali za Sefkerince izuzetno značajan projekat. Mi smo obećali pre četiri godine da će kompletan Sefkerin biti asfaltiran i sada to realizujemo. Međutim, mi nastavljamo i sa realizacijom drugih velikih projekta u našoj opštini, a to su nastavak izgradnje puta Opovo – Debeljača , a vrednost nove deonice je 280 miliona dinara, zatim kompletna rekonstrukcija objekta Doma zdravlja Opovo, izgradnje i pokrivanje zelene pijace u Opovu, kao i drugih manjih projekata koji će biti realizovani u narednom periodu u celoj opštini. Ono što moram da kažem je da lokalna samouprava ovo ne radi pred izbore jer smo sve to kontinuirano radili tokom sve četiri godine našeg mandata i nadam se da će građani to prepoznati“, izjavio je Tasić za Glas Opova.

Kako su rekli za Glas Opova stanovnici Partizanske ulice su prijatno iznenađeni i imaju samo reči hvale za ovaj potez lokalne samouprave.

Izvođač radova je firma Ras inženjering, vrednost radova je 12 miliona dinara koji se finansiraju iz opštinskog budžeta, a rok za završetak radova je u narednih mesec dana.

 

 

Related posts

Dušan Borković vreme vanrednog stanja proveo pomažući sugrađanima

Jasmina Petkovic

Mali: Prijavljivanje za novi paket pomoći građanima od aprila

Zorana Stekovic

Vučić sa Erdoganom: Politički odnosi sa Turskom možda i najbolji u modernoj istoriji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija