12. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić razgovarao telefonom s predsednikom Sarkisjanom.

Foto: Tanjug

Dvojica predsednika su se saglasili da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa, a predsednik Vučić je rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji. Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu. Takođe su  zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu. Predsednik Vučić je zato izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

Predsednik Vučić i predsednik Sarkisjan izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma. Dvojica državnika su  razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

Related posts

IZBORNI DAN NA RTV PANČEVO, BUDITE UZ NAS

Branislava Grčić

Putin potpisao dekret, Vučiću orden Aleksandra Nevskog

Nikola Toadjer

VUČIĆ PRED GLAVNI ODBOR : Ako opet dobijemo poverenje je građana, pola ministara biće smenjeni

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija