27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Podrška grada Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić”

U svim osnovnim i srednjim školama  obavljena je dezinfekcija kako učionica tako i dvorišta, za koju je lokalna samouprava obezbedila novac. Takođe, za sve maturante obezbeđena je zaštitna oprema koja će im biti neophodna prilikom polaganja mature.

Posle višemesečne pauze škole su počele da otvaraju vrata za maturante koji će polagati ispite. Kompletna dezinfekcija svih osnovnih i srednjih škola je urađena, a lokalna samouprava obezbedila zaštinu opremu koja će im biti neophodna tokom polaganja maturskog ispita.

– Grad je u Poljoprivrednu školu prethodnih godina uložio milion i 800 hijada dinara, u opremu i neophodne radove. Takođe su dobili milion i osamsto od pokrajine za mehanizaciju i opremu. Grad je prepoznao značaj ove obrazovne ustanove , koja je riznica obradive zemlje. Nama je cilj da  se ova škola uključi u dualno obrazovanje, da deca po završetku zasnuju svoja gazdinstva – rekla je većnica.

Srednjoškolcima će početkom juna biće zaključene ocene a posle dobijanja svedočanstva,  polagaće maturu. U školli „Josif Pančić“ obavljene su polsednje pripreme i dezinfekcija za dolazak đaka na polaganje mature.

– U dogovoru sa JKP „Higijenom“ dezinfikovane su sve prostorije u školi i dvorište. Sve škole preuzimaju zaštitnu opremu i imaćemo dovoljno do kraja juna do kada se završavaju sve aktivnosti u školi – istakao je direktor škole Goran Bimbašić.

Poljoprivredna škola poznata je po proizvodnji povrća, voća i rasada. Ove godine učenici nisu bili u mogućnosti da obave praksu zbog korone, pa su ih njihovi nastavnici zamenili u tome.

– Na naše veliko zadovoljstvo , zahvaljući kordinatoru praktične nastave , saradnicimau nastavi pojedinim progesorima, škola izgleda predivno. Bašta je zasađena , ružićnjak je uređen sve je završeno.0,581,13 Mislim da će da budu malo ljubomornim zato što mi uvek pohvalimo njihov rad – rekao je Jasmina Dimitrijević.

Plastenici po kojima je čuvena škola „Josif Pančić“ zaživeće od septembra. Za sada se priprema zemljište za neke nove rasade i povrće. Do tada će moći da se ubiraju plodovi iz bašta koji su zasađeni uprkos koroni.

Related posts

Božićna čestitka gradskog odbora SNS

Nikola Toadjer

Srpski vatrogasci nastavljaju borbu sa vatrenom stihijom u Grčkoj

Miroslava Cvejin

Srbija i dalje van liste za slobodno putovanje u EU

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija