8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Obijena Elektro-tehnička škola u Sušici. Školu obišao predsednik opštine Srđan Popović

Foto: TV Gračanica

U toku vikenda, u kasnim noćnim satima, lopovi su obili Elektro-tehničku školu “Mihajlo Pupin” u Sušici, kao i neke od prostorija Osnovne škole Sveti Sava. Obe škole nalaze se u istoj zgradi. Iz kabineta Elektro-tehničke škole, lopovi su odneli kompjuter i pričinili manju materijalnu štetu, dok su pokušali da izvrše krađu i obiju i kancelarije Osnovne škole, ali im to nije pošlo za rukom.

Radnici Elektro-tehničke škole jutros su vršili generalno čišćenje prostorija u okviru priprema za rad škole i prilikom dolaska ustanovili da je izvršen upad u školu. Istog momenta obaveštena je policija, koja je izvršila uviđaj.

– Razbojnici su ušli kroz prozor, odneli jedan račun novije generacije, a kada nisu mogli da prođu kroz vrata koja vode iz kabineta do ostalih prostorija, obili su vrata od fiskulturne sale. Upali su i u zbornicu, izvršili premetačinu, upali u par kancelarija, gde su iv+zvršili premetačinu papira. Pokušali su da skinu neke računare koje nisu uzeli, samo su počupali kablove i odneli jedan računar i prateću opremu – kaže direktor Elektro-tehničke škole Milan Dimitrijević.

Mesto pljačke obišao je i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji je naglasio da je po prvi put, osim pljački kuća i drugih objekata, obijena i škola.

– Krađe, obijanje kuća, evo sada i institucija, postalo je svakodnevnica kod nas. Ono što zabrinjava je to što počinioci nikako da se pronađu.To svakako ohrabruje te ljude koji se bave ovakvim delima, da mogu da prođu nekažnjeno i zato se ova dela i ponavljaju. I ovog puta apelujem na policiju i na sve bezbednosne strukture da se ozbiljno pozabave ovom situacijom koja je u našoj opštini sve učestalija. Pre dve nedelje odnet je bankomat ispred Doma kulture i nema nikakvih rezultata. Ako želimo bezbednu opštinu, ako želimo da živimo bezbednim životom, moramo preventivno da se pozabavimo ovakvim stvarima i rešenje ovo – rekao je predsednik opštine Srđan Popović.

Policija je izvršila uviđaj, ostaje da se sačeka da li će ovog puta istraga otkriti počinioce.

Related posts

Predsednik Vučić sutra u Prokuplju, Blacu i Brusu

Miroslava Cvejin

Predsednik Vučić: Važno je da Srbija i Turska nastave sa dobrom saradnjom, očekuje me važan sastanak sa Erdoganom

Zorana Stekovic

22 godine od početka NATO bombardovanja

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija