19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Politika Srbija Vesti

Maja Gojković: Mnogo dobrih zakona smo usvojili, Srbija je krenula nabolje

Gost emisije “Intervju” na programu Regionalne RTV Pančevo bila je Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i kandidatkinja na listi “Za našu decu – Aleksandar Vučić”.

Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i kandidatkinja na listi “Za našu decu – Aleksandar Vučić”, gostujući u emisiji “Intervju” na Televiziji Pančevo, istakla je da iza parlamenta Srbije stoji mnogo rada, i da je usvojeno na stotine zakona koji su izmenili Srbiju nabolje, kako na ekonomskom, tako i u drugim aspektima života.

– Mnogo dobrih zakona smo usvojili. Izdvojila bih nekoliko, imali smo uvoženje važnih i striktnijih ekonomskih mera da bi spasili Srbiju od totalne ekonomske propasti. Ne smemo da zaboravimo da je 2012. godine opozicija , tačnije Demokratska stranka i njihovi koalicioni partneri bili na vlasti i država je bila potpuno politički i ekonomski devastirana država. Moralo je da se krene od ekonomskih reformi. Danas možemo da budemo ponosni zajedno sa Vladom Srbije i sa predsednikom države, da smo bili dobar kontrolor njihovog rada, ali i odličan partner u poboljšanju ekonomske i političke situacije u državi.

Gojkovićeva je istakla da je Srbija prošle godine bila domaćin 141. zasedanja Interparlamentarne unije i da je u Beogradu boravio veliki broj parlamentaraca iz celog sveta.

– U Beogradu boravilo je veliki broj parlamentaraca iz čitavog sveta. Deo opozicionih poslanika se trudio da obesmisli rad parmalenta, lažnim bojkotom i izmišljanjem nekih incidenata. Dok smo se mi trudili da potpisujemo sporazume o partnerstvima sa Kinom, Rusijom, Grčkom, imali smo pokušaj opozicije da sa Evropom komuniciraju tako što će raditi sve najgore, protiv interesa Srbije i svih nas koji živimo ovde.

Kada ste poslanik, treba da branite i zastupate stavove svoje političke stranke, ističe Gojkovićeva i dodaje da je ružno ne ceniti rad toliko važnog tela kao što je parlament.

– Parlamenti su izuzetno važni svuda u svetu jer su to mesta gde se vode dijalozi na svaku temu, na temu budžeta Srbije koja je najvažniji zakon za jednu državu jer se kroz taj zakon prikazuje gde idu naši novci i za šta se planiraju. Opozicija koja je navodno rešila da bojkotuje zato što se poslovnička pravila nisu sprovodila kako treba, pojedini poslanici su ulagali amandmane, pa su oni govorili da su sprečeni da govore o budžetu.

Gojkovićeva je napomenula i da je ulaganje u zdravstvo sada pokazalo dobre rezulatate, i da se uspelo u onome što je najvažnije – sačuvani su ljudski životi.

Related posts

Rok festival u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao Pendarovskom: Za dobru saradnju

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić sutra sa novoimenovanim ambasadorima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija