8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Domu zdravlja Kovačica stiglo novo sanitetsko vozilo

Foto: Opština Kovačica

Direktor Doma zdravlja dr Predrag Vinković ističe da je ovo peto sanitetsko vozilo kojim raspolaže Služba hitne medicinske pomoći i ima najmoderniju prateću opremu, mobilni EKG aparat i defibrilator

KOVAČICA: Među vojvođanskim zdravstvenim ustanovama kojima je Pokrajinska vlada obezbedila najsavremenija sanitetska vozila je i Dom zdravlja Kovačica, pa su ključevi vozila uručeni načelniku Službe hitne medicinske pomoći u ovoj ustanovi dr Živojinu Sorinelu. Vrednost sanitetskog vozila je pet miliona dinara.

Direktor Doma zdravlja dr Predrag Vinković ističe da je ovo peto sanitetsko vozilo kojim raspolaže Služba hitne medicinske pomoći i ima najmoderniju prateću opremu, mobilni EKG aparat i defibrilator, što je dragoceno prilikom pružanja pomoći u urgentnim stanjima.

– Ovo je još jedna pozitivna stvar u nizu mera Pokrajinske vlade. Svako novo ulaganje u zdravstvo je uvek dobrodošlo. Razgovarali smo sa predstavnicima Doma zdravlja Kovačica koji su konstatovali potrebu za još jednim terenskim vozilom manjeg tipa, za šta će se pobrinuti opština iz sopstvenog budžeta – rekao je predsednik opštine Milan Garašević, ocenivši da će se tako zaokružiti potrebe Službe hitne medicinske pomoći.

Opština Kovačica završava i evropski projekat koji se odnosi na osobe sa invaliditetom, u okviru kojeg će se uložiti 12 miliona dinara da bi se njima omogućilo lakše kretanje. Pored toga, u gotovo svim naseljima ulagano je u novu opremu i još će se ulagati, jer su građani u korišćenju zdravstvenih usluga upućeni na Dom zdravlja, koji im je uvek na raspolaganju, podsetio je Milan Garašević.

Direktor Filijale RFZO Pančevo Drago Terzić konstatuje dobru saradnju sa Domom zdravlja Kovačica, pohvalivši odgovoran odnos u pružanju primarne zdravstvene zaštite i namensko trošenje sredstava iz buyeta Republike Srbije, opredeljenih za lečenje osiguranika iz ove opštine koja se prostire na 420 kvadratnih kilometara, od Idvora do Samoša.

I za zdravstvene radnike DZ Kovačica veliki ispit je bila epidemija izazvana virosoim Kovid 19. Oni su ispunili očekivanja, a kovid ambulanta pri DZ Kovačica je imala 24- časovno dežurstvo i doprinela sprečavanju širenja epidemije i po broju urađenih testova kovačička opština, kao mala opština je među vodećima.

Related posts

SRBIJA ŽELI MIR I POŠTOVANJE REZOLUCIJE 1244! Vučić u važnom govoru pred UN zahvalio evropskim prijateljima naše zemlje!

Bojana Kecic

“Majski dani knjige” od 27. do 31. maja

Nikoleta Dragaš

JOŠ 51 NOVI SLUČAJ KORONE U SRBIJI! PREMINULE 2 OSOBE!

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija