7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

Zelena oaza porodice Franc u sred Pančeva

U urbanom delu grada Pančeva nalazi se prava mala zelena oaza. Porodica Franc stara se da u svom dvorištu ima mnogo zelenila i cveća. Svi zajedno rade na uređenju, pa su stvorili kutak za prave porodične trenutke.

U samom centru grada, okružena betonom, nalazi se kuća porodice Franc. Oni su ipak u svom dvorištu napravili cvetni vrt, tako da, kako kažu, na trenutak zaborave u kom delu grada se nalaze. Svi članovi porodice trude se da dvorište bude sređeno, a najviše se o cveću stara Marija Franc.

Mlađi članovi porodice Franc bave se umetnošću. Često se iz ove kuće mogu čuti pesme, zvuci harfe, ali se mogu i videti zanimljivi umetnički ramovi i slike sa motivima Pančeva. Ana Marija Franc napravila je kompoziciju u znak zahvalnosti za ozdravljenje njihovog najstarijeg brata.

Ana Marija je nedavno izdala knjigu koju je posvetila svojoj porodici, a koja sadrži osam životnih priča. Kako kaže, njena želja je da knjiga čitaocu otvori nove vidike i donese nešto lepo u životu koji je dragocen.

Related posts

“Južnobanatski heroji”: U čast stradalim policajcima na KiM

Nikoleta Dragaš

Kulturni centar u Vršcu putem 3D galerije prezentuje nove umetnike

Branislava Grčić

MILOŠU DELIBAŠIĆU 30 GODINA ZATVORA ZA UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija