17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo

I pančevačka bolnica na prijemu kod predsednika Vuičića

Predstavnici pančevačke bolnice bili su na prijemu koji je priredio  predsednik Srbije Aleksandar Vučić za zdravstvene radnike. Kao i iz mnogobrojnih teških situacija i iz ove naša zdravstvena ustanova izašla je kao heroj, savladavši prepreke koje je postavljao svakodnevno korona virus.

Medicinsko osoblje tokom udarnog talasa Kovid – 19 bilo je na prvoj liniji odbrane. Tim povodom predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za  njih kako bi im uputio svoju zahvalnost dodavši da će zauvek ostati heroji nacije. Dali ste nam nadu i budućnost, a sada je pitanje šta možemo mi vama da damo, osim divljenja, zahvalnosti i aplauza“, dodao je predsednik Vučić.

Kao predstavnik pančevačke bolnice na prijemu je bio dr Slobodan Ovuka, direktor ove zdravstvene ustanove. On je rekao da je pančevačka bolnica ispunila svoju misiju i da je ponosan na to da je stopa smrtnosti bila mala.

Svako od zdravstvenih radnika imao je momente kada mu je bilo najteže. Međutim, nesumnjivo da su najgori bili oni kada su se gubile bitke za ljudske živote.

Predsednik je zahvalio i higijeničarima u bolnicama, koji su, kako je kazao, u najtežim uslovima rizikovali živote, ali I čistili i čuvali naše bolnice od infekcija i zaraza. „Hvala svima i vama što niste brinuli o sebi, već što ste brinuli o nama. To je retka osobina divnih i velikih ljudi”, poručio je on.

Related posts

Obaveštenje o sprovođenju sistematske deratizacije

Nikoleta Dragaš

Četiri pobede u 7 kola ,,Odbojka 013″

Vanja Vićentić

Najava obustave saobraćaja na lokalnom putu Opovo – Debeljača

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija