19. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Zahvalnost Srbije na donacijama i požrtvovanosti ruskih lekara

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv koronavirusa, saopštila je Vlada Srbije.

Govoroći o trenutnoj situaciji, ambasador Bocan-Harčenko ocenio je da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da će svi zajedno uspeti da pobede u borbi sa virusom.

Istakao je da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Predsednica vlade i ambasador Rusije razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Izvor: Tanjug

Related posts

Veliko interesovanje u Vršcu, do sada 1300 vakcinisano

Bojana Kecic

“Krofnijada” u Beloj Crkvi

Vanja Vićentić

Vučić pisao Vladi Srbije:Milion evra Hrvatskoj kao pomoć

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija