15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Zahvalnost Srbije na donacijama i požrtvovanosti ruskih lekara

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv koronavirusa, saopštila je Vlada Srbije.

Govoroći o trenutnoj situaciji, ambasador Bocan-Harčenko ocenio je da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da će svi zajedno uspeti da pobede u borbi sa virusom.

Istakao je da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Predsednica vlade i ambasador Rusije razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Izvor: Tanjug

Related posts

Zajednička sednica Kolegijuma ministra odbrane i Kolegijuma načelnika Generalštaba

Jasmina Petkovic

Predstavnici Kancelarije za KiM u poseti opštini Zubin Potok

Mica Milakov

Vučić predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija