17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Vučić zdravstvenim radnicima: Zauvek ostajete junaci naše otadžbine

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić rekao je da će ovog puta malo drugačije govoriti i zahvalio se svim lekarima i medicinskim sestrama koji su došli iz cele Srbije.

– Dragi lekari, medicinske sestre… U početku su svi aplaudirali, a danas preispituju, šta god ko pokušao da uradi, vi ćete ostati junaci naše zemlje, dani vaših muka ostaće zapamćeni kao dani vaše slave, mi smo živote naših roditelja i dece stavili u vaše ruke. Sećam se kad sam sina doveo u bolnicu i poverio ga vama. Nisam spavao celu noć, ali sam znao da je u sigurnim rukama i da će neki ljudi, bolji, stručniji i sposobniji dati sve od sebe i brinuti o njemu – rekao je Vučić obraćajući se medicinskim radnicima u Palati Srbija.

Zahvaljujući vama narod može da se vrati svakodnevnom životu, naveo je predsednik.

Docent dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike, rekao je da ne treba govoriti kada je bilo najteže i dodao da je bilo teško preći na novi sistem rada.

Kako kaže, očekivalo se da infektološka služba bude prva koja će primiti udar i pomoći zdravstvenom sistemu.

Stevanović se zahvalio svima koji su pomogli da se infektološka služba pripremi za to da leči bolesnike i uradi ono što znaju.

-Mislim da govorim u ime svih infektologa, da nikada infektološka služba kao do sad nije imala ovakvu podršku – istakao je Stevanović i dodao da je u svakom trenutku reagovano pravoremeno.

-Svi zajedno smo uspeli da stignemo ovde gde smo sad. Uradili smo izuzetno veliki posao, sprečili smo nekontrolisano širenje infekcije – naglasio je Stevanović.

Vesna Obradović, glavna sestra klinike za Infektivne bolesti, u ime svih kolega zahvalila se predsedniku Vučiću na časti koju im je ukazao.

– Neizmerno smo srećni kada vidimo da to što radimo daje rezultate, tada ne mislimo koliko je bilo opasno ili naporno, jer to je naš posao, to je naš život – kazala je Obradović.

Uz predsednika bio je i direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka.

Izvor: Tanjug

Related posts

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Bore Šipoša

Nikoleta Dragaš

Džudisti „Dinama“ ponovo u sali uz podmladak

Bojana Kecic

Predsednik Vučić o Palmerovim pretnjama: Da povuku takse, a mi da priznamo Kosovo? To podseća na šalu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija