1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Sve protivgradne stanice na području Pančeva u funkciji

Na početku sezone odbrane od grada, koja je počela 15. aprila, radarskim centrima u Srbiji obezbeđen je optimalan broj raketa ističu u Centru za odbranu od grada RHMZ Srbije. Na stanju protivgradne stanice Samoš postoje 189 raketa, a ove godine iz budžeta grada Pančeva izdvojeno je 2 miliona dinara da se dopuni ova zaliha sa potrebnim protivgradnim raketama.

Sezona protivgradne zaštite počela je 15. Aprila, a kada je u pitanju bezbednosti grada Pančeva I naseljenih mesta, situacija je pod kontrolom kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

– Novčana sredstva su obezbeđena za potpunu zaštitu pre svega poljoprivrednog zemljišta, ali I celog grada od eventualnih elementarnih nepogoda. U gradu Pančevu imamo 18 protivgradnih stanica – 17 stanica su u funkciju a stanica u Banatskom Brestovcu nije u funkciji zbog ograničenja i blizine aerodroma u Kovinu. Imamo 18 protivgradnih strelaca koje i ove godine kao i prošle sufinansiramo njihova primanja sa po 10 hiljada dinara koje dobijaju od grada Pančeva a ostatak od Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Iz gradskog budžeta, grad Pančevo je izdvojio dva miliona dinara za finansiranje nabavke protivgradnih raketa, ističe Pavlov.

– Na stanju protivgradne stanice Samoš postoje 189 raketa koje su u prethodnom vremenu nabavljane od strane grada Pančeva, a ove godine iz budžeta izdvojeno je 2 miliona dinara da se dopuni ova zaliha sa potrebnim protivgradnim raketama. Što se tiče protivradnih raketa, stanica i strelaca, grad Pančevo je materijalno obezbeđen.

Sezona protivgradne zaštite zvanično je počela 15. aprila, prve rakete dostavljene su protivgradnim stanicama, a mnoge lokalne zajednice izdvojile su sredstva za njihovu nabavku. Provera veze uobičajena je aktivnost pred početak protivgradne sezone. Odbrana od elementarnih nepogoda važna je za očuvanje useva, ali i zbog sprečavanja štete na objektima.

Related posts

NOVO: U Južnom Banatu 6 novoobolelih, ukupno 281

Jasmina Petkovic

Sutra bez struje deo Bavaništanskog puta

Jasmina Petkovic

Srbija treća u Evropi po broju vakcinisanih

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija