20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Srbija otvorena za razgovor sa evroparlamentarcima

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije Evopskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Premijerka je upoznala evroparlamentarce sa aktuelnom situacijom u našoj zemlji u vezi sa pandemijom kovid-19, kao i sa merama Vlade Srbije u suzbijanju ove bolesti.

Brnabić i sagovornici razgovarali su o aktuelnim političkim temama. Predsednica Vlade naglasila je u razgovoru da evropske integracije ostaju strateški cilj i ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Tema sastanka bili su i predstojeći parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zakazani za 21. jun, kao i interparlamentarni dijalog.

Premijerka Brnabić rekla je u razgovoru da je Vlada Srbije opredeljena za nastavak otvorenog i konstruktivnog dijaloga sa evroparlamentarcima, sa željom i namerom da u potpunosti budu ispunjeni svi uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora.

Izvor: Tanjug

Related posts

Vučić čestitao praznike Žigmanovu i Jasni Vojnić

Vanja Vićentić

Počinje Slaninijada!

Nikoleta Dragaš

Vučić na Demografskom samitu u Budimpešti

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija