29. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Foto: HIP Petrohemija/ logo

HIP-Petrohemija nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen biće pokrenute u subotu, 23. maja 2020. godine, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK).

„Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama. Cilj radova je priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu. Domaće i strano tržište je i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima” –izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Related posts

Grčki ministar turizma Teoharis u zvaničnoj poseti Srbiji

Ivana Bogdanovski

Počelo asfaltiranje udarnih rupa

Nikoleta Dragaš

Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija