19. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Foto: HIP Petrohemija/ logo

HIP-Petrohemija nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen biće pokrenute u subotu, 23. maja 2020. godine, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK).

„Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama. Cilj radova je priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu. Domaće i strano tržište je i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima” –izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Related posts

Vučić počasni gost na otvaranju novog istanbulskog aerodroma

Jasmina Petkovic

Doživotna robija za ubice dece, oštrije kazne za silovanje

Nikola Toadjer

Republička komisija odobrila Pančevu projekat javno-privatnog partnerstva za javno osvetljenje

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija