23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Stiže NAVAL novi investitor, Pančevo ni korona nije mogla da zaustavi

U Severnoj poslovnoj zoni u Pančevu još jedna nemačka kompanija gradiće svoja fabrička postrojenja. Odbornici Skupštine grada Pančeva usvojili su predlog da se nešto više od 23 hektara Severne industrijske zone proda kompaniji Naval Box-Cal za 178,1 milion dinara.

Naval, filijala nemačke kompanije MK-Klinike AG, planira da na lokaciji u Pančevu bez dobijanja ikakvih podsticaja i grantova otvori liniju za završne radove na montaži specijalizovanih kontejnera.

“Ova sama Investicija Naval Box-a vredi preko 180 miliona dinara koliko će da bude obezbeđeno novih javnih prihoda, a Ona podrazumeva izgradnju 10.000 kvadrata zgrada odnosno proizvodnog pogona gde će da se proizvode transportni kontejneri za medicinsku industriju” rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.
Za sada Naval planira da izgradi fabriku od 10.000 kvadratnih metara i da u prve dve godine zaposli 50 radnika s punim radnim vremenom.

“Uprkos pandemiji izazvane virusom Kovid-19, Investicioni ciklus u gradu Pančevu je nastavljen dolaskom nove kompanije, nemačke kompanije Naval Box koja je neposrednom pogodbom otuđila 23 hektara zemljišta u Severnoj poslovnoj zoni. Na ovakav način nastavljamo proces reindustrijalizacije grada Pančeva, nastavljamo proces obezbeđivanja i otvaranja novih radnih mesta, a radi poboljšanja materijalnog položaja zaposlenih i radi stvaranja budućnosti za našu decu, dodao je Pavlov.

Ukupna investicija, u zemljište, objekte, opremu i delove, iznosi 10 miliona evra, navodi se u pismu o namerama. Za narednih 10 godina na prostoru Pančeva planiraju ukupno 60 miliona evra ulaganja, sa 100.000 m2 fabričkog i kancelarijskog prostora, i do 1000 zaposlenih radnika.

Related posts

Broj obolelih od korona virusa stagnira

Bojana Kecic

Zbog koronavirusa: Odloženo celo kolo Evrolige

Miroslava Cvejin

U Vršcu zaraženo 16 zdravstvenih radnika

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija