17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

Pomoć Grada i MZ Jabuka za Slavka Stojoskog

Slavku Stojoskom iz Jabuke u januaru je izgorela kuća i od tada živi povremeno kod oca i majke. Zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta i pomoći MZ Jabuka, Slavko će ovih dana krenuti u obnavljanje svog doma i nada se da će taj posao završiti do kraja godine.

Slavko Stojoski  pre tri godine renovirao je  svoju kuću u Mašinskoj ulici u Jabuci. 8. januara bio je na groblju kao i svake godine, međutim po povratku stric mu je rekao da izađe iz kuće jer je primetio vatru iz sobe. Slavko je izašao u poslednje momentu, kuća je izgorela cela. Trenutno živi kod oca i kaže da želi što pre da renovira svoju kuću.

 

Ljudi iz Mesne zajednice Jabuka prvi su Slavku pritekli u pomoć, donevši mu nešto garderobe i osnovnih životnih namirni. To su doneli i danas.

 

Grad Pančevo budžetom predviđa sredstva za ovakve namene, kao što su požari, poplave ili operacije, naročito kod dece, kaže Milenko Čučković.

 

 

Tokom 2019. godine 54 građana je ostvarilo pravo na uvećanu jedokratnu pomoć, a od početka 2020. godine do danas 30 građana je ostvarilo ovo pravo.

 

 

Related posts

Maja Vitman: Ima novca za novu zgradu ZZJZ

Jasmina Petkovic

Razrešen Predrag Belić! Novi predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić

Nikoleta Dragaš

Nastava u pančevačkim školama uz sve mere zaštite

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija