1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

PANČEVO: Mladi su naša budućnost

Regionalni centar za talente “Mihajlo Pupin” i Kancelarija za mlade grada Pančeva pozvali su studente i studentkinje završnih godina studija s prosečnom ocenom najmanje devet da se prijave za nagrade koje dobijaju najbolji studenti.

Za gradske nagrade mogu konkurisati studenti državljani Srbije, ili oni sa statutom izbeglice ili raseljenog lica, a nužno je da imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji Pančeva.

Grad Pančevo već deset godina svoje studente, najbolje studente u gradu, nagrađuje nagradu koja je simbolična, ali je vrlo značajna za njih jer ih motiviše i da ostanu u svom gradu i da se nastave možda neke druge studije da se bave, ali svakako je nešto što je značajno za grad i za omladinu grada Pančeva, rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade Mirjana Savkov.

Uslov je da prethodnih godina nisu dobijali nagradu od grada Pančeva. Prijavu sa dokumentacijom o uspehu na studijama studenti mogu dostaviti do 12. juna. Prijave mogu podneti mejlom na adresu kancelarijazamlade@pancevo.rs ili lično, predajom dokumenata u Uslužni centar Gradske uprave Pančevo. Tekst konkursa objavljen je na sajtu Grada Pančeva.

Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i Kancelarija za mlade Grada Pančeva objavili su i ove godine konkurs za najbolje studente.

Svi studenti koji su ove godine odnosno školska godina 2019/20 koji su upisali završnu godinu, četvrtu godinu ili neke druge vrste studija i koji su ovaj imaju prosek preko 9 mogu i imaju pravo da se prijave na ovaj konkurs.

Uručivanje nagrada predviđeno je za 12. avgust, na Međunarodni dan mladih.

Za konkurs sam saznao na društvenim mrežama od Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Okačili su fajl na kome je bilo uputstvo za prijavljivanje i osnove konkursa. S obzirom na to da je Pančevo jedna od retkih lokalnih samouprava koja daje ovakve nagrade i koja voli da ohrabri svoje studente da da budu što bolji nagrada je stvarno od značaja mnogo. Pogotovo studentima završnih godina da mogu da proslave to što su završili, da mogu da otputuju negde. Meni je značilo taman da za putovanje neko koje sam mogao da odradim sa društvom, kazao je nagrađani studen Miljan Zarubica

“Naravno da bih preporučio svima koji ispunjavaju uslove zato što ne postoji nijedna druga restrikcija. Osim toga zna se ako ste ispunili uslove, ako imate određen prosek sigurno dobijate nagradu i nema nikakve selekcije osim toga”,poručio je Zarubica.

Related posts

VUČIĆ: Most će biti gotov do Svetog Nikole!

Zorana Stekovic

Brnabić: Kurtijevo pismo Unesku vrhunac licemerja i cinizma

Zorana Stekovic

Supruga američkog ambasadora posetila “Panonke”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija