18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

ODGOVORNO: Posle 6 decenija nemara i nebrige bivših vlasti, lokalna samouprava rešava problem sa vodom u Skrobari

Posle šest decenija građani Skrobare dobiće kvalitetnu, pijaću vodu. U toku su radovi na prvoj fazi vodovodne mreže koja predviđa izgradnju oko preko dva i po kilometara cevi. Vrednost radova prve faze je oko 12 miliona dinara bez PDV.

Preko šezdeset godina, meštani Skrobare slušali su lažna obećanja mnogih vlasti o izgradnji vodovodne mreže. Ipak odličnom saradnjom i direktnim razgovorima koje je ova lokalna vlast organizovala sa građanima svih mesnih zajednica, meštani Skrobare dobiće vodu.

Radovi na izgradnji vodovoda u Skrobari su startovali 9. marta. I Vodovodne cevi se postavljaju sa obe strane glavnog puta ka Skrobari. U prvoj fazi sa leve strane biće izgrađeno 784 metara vodovodne mreže,a sa desne skoro dva i po kilometara vode.Vrednost investicije, odnosno prve faze je oko 15 miliona. Novac je stigao iz pokrajine preko konkursa, a deo je uložila i lokalna vlast.

Projekat je osimišljen po sistemu „ključ u ruke“. Izgradnjom vodovodne mreže u Skrobari stvoriće se uslovi ne samo za bolji i kvalitetniji život stanovnika, već i privrede koja tu gravitira. Ne treba zaboraviti da se u blizini nalazi Severna poslovna zona i da će ova lokacija biti veoma interesantna za potencijalne nove investitore.

Od septembra građani će moći da podnose zahtev za priključenje na mrežu. Cena priključka za sada nije poznata, ali ono što jeste da će biti omogućeno plaćanje na više rata.

 

Related posts

Strategija razvoja socijalne zaštite u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Ambasada Bugarske donirala više od 10 hiljada evra Domu kulture u Ivanovu

Jasmina Petkovic

Situacija se pogoršava, predsednik Vučić s direktorima kovid bolnica

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija