13. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić održao konsultacije, sutra odgovor Đukanoviću

Predsednik Aleksandar Vučić održao je danas konsultacije sa najbližim saradnicima povodom najnovijih poruka crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića vezanih za status SPC i srpskog naroda u toj zemlji, a sutra će, kako saznaje Tanjug, odgovoriti Ðukanoviću i izneti stav Srbije po tim pitanjima

Predsednik Vučić je, kako je rečeno Tanjugu, više sati danas razgovarao sa saradnicima o zbivanjima u Crnoj Gori i novim tonovima iz Podgorice, kojima se praktično najavljuje ukidanje SPC i formiranje crkve pravoslavnih Crnogoraca.

Vučić je tokom vikenda razgovarao sa političkim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i predstavnicima svih srpskih udruženja i organizacija, gde je skrenuo pažnju da Srbija ne može da ćuti na ono što se dešava Srbima u Crnoj Gori, ali da su mogućnosti Srbije ograničene činjenicom da je reč o drugoj, nezavinsoj državi.

Ono što ga je dodatno zabrinulo, preneo je, jeste da se ovi događaji mogu posmatrati u kontekstu predstojećeg popisa stanovništva u Crnoj Gori, te strahovanje Srba u toj zemlji da je ideja da se njihov broj “smanji”, te da su svi pritisci Podgorice usmereni u tom pravcu.

Posle tog razgovora usledila je, međutim, možda i najradikalnija poruka Ðukanovića kada je reč o položaju i zahtevima Srba i SPC, koju nije uputio samo Srbima u Crnoj Gori, već i Srbiji.

Ðukanović je, naime, rekao da Crna Gora neće biti “prinesena” na žrtvenik Srbije.

Related posts

NAJNOVIJI PRESEK STANJA: Preminulo devet osoba, obolelo još 411

Nikoleta Dragaš

Igor Jurić u emisiji “Lice Nacije” u nedelju 29. decembra u 12h

Mica Milakov

VUČIĆ I SNS SKOČILI NA 57,4 % POSLE MITNIGA U BEOGRADU, SAVEZ ZA SRBIJU NASTAVLJA DA TONE!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija