15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Stigli novi autobusi: čistiji vazduh, udobniji prevoz

U Pančevo su stigli novi autobusi koji će građanima omogućiti sigurniji i udobniji prevoz. Prvih osam od deset mini buseva su ekološka vozila, a u planu je da veći deo voznog parka bude takav. Pančevo će biti prvi grad u Srbiji opremljen potpuno novim autobusima sa najsavremenijim sistemom naplate karata, najavljuju iz „Pantransporta“ – novog preduzeća za prevoz putnika koje je osnovano na osnovu javno-privatnog partnerstva konzorcijuma domaćih firmi sa Gradom Pančevom.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaće da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.Radomir Vidojević, direktor Kompanije „Pantransport“ kaže da je dolazak prvih deset autobusa početak realizacije javno-privatnog partnerstva i ispunjenja njihove investicione obaveze.

Kao što znate, iz ugovora, naša investiciona obaveza je otprilike nekih milijardu i 200 miliona dinara i uključuje izgradnju nove autobuske stanice na lokaciji koju je lokalna samouprava Grada Pančeva opredelila, kao i nabavku, investiciju, 60 novih autobusa čime ćemo sistem javnog prevoza na teritoriji grada Pančeva podići na jedan nivo, kakav do sada,  a slobodno mogu da kažem, u našoj zemlji nije viđen – kaže Vidojević.

Prema rečima Vidojevića, Pančevo će biti prvi grad u Srbiji koji će imati apsolutno, stopostotno novi vozni park sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima i sistemom naplate karata.Već naredne nedelje stići će i novi veliki autobusi za prevoz putnika.

Mogu da najavim sa zadovoljstvom da će već naredne nedelje, u ponedeljak, novi lot od ukupno 16 autobusa doći u Pančevo, a zatim i preostala vozila do broja od 60, tako da ćemo do sredine juna imati kompletan, kompletnu flotu formiranu i sva vozila će biti u Pančevu čime bismo mi u rekordnom roku ispunili našu investicionu obavezu. Mi smo po ugovoru imali godinu dana vremena da to uradimo. Evo, zahvaljujući nekim našim preduzimljivim koracima to će biti bukvalno u roku od mesec dana – izjavio je Radomir Vidojević.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apexsolutiontechnology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

Related posts

Birališta zatvorena u 20 sati: Rezultati glasanja za Nacionalne savete manjina do 8. novembra

Nikoleta Dragaš

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na Danu Svetog Save u Temišvaru

Mica Milakov

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Ako je neko imao dilemu da li je Vučić predsednik svih Srba, od danas ne treba da je ima

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija