26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Stigli novi autobusi: čistiji vazduh, udobniji prevoz

U Pančevo su stigli novi autobusi koji će građanima omogućiti sigurniji i udobniji prevoz. Prvih osam od deset mini buseva su ekološka vozila, a u planu je da veći deo voznog parka bude takav. Pančevo će biti prvi grad u Srbiji opremljen potpuno novim autobusima sa najsavremenijim sistemom naplate karata, najavljuju iz „Pantransporta“ – novog preduzeća za prevoz putnika koje je osnovano na osnovu javno-privatnog partnerstva konzorcijuma domaćih firmi sa Gradom Pančevom.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaće da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.Radomir Vidojević, direktor Kompanije „Pantransport“ kaže da je dolazak prvih deset autobusa početak realizacije javno-privatnog partnerstva i ispunjenja njihove investicione obaveze.

Kao što znate, iz ugovora, naša investiciona obaveza je otprilike nekih milijardu i 200 miliona dinara i uključuje izgradnju nove autobuske stanice na lokaciji koju je lokalna samouprava Grada Pančeva opredelila, kao i nabavku, investiciju, 60 novih autobusa čime ćemo sistem javnog prevoza na teritoriji grada Pančeva podići na jedan nivo, kakav do sada,  a slobodno mogu da kažem, u našoj zemlji nije viđen – kaže Vidojević.

Prema rečima Vidojevića, Pančevo će biti prvi grad u Srbiji koji će imati apsolutno, stopostotno novi vozni park sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima i sistemom naplate karata.Već naredne nedelje stići će i novi veliki autobusi za prevoz putnika.

Mogu da najavim sa zadovoljstvom da će već naredne nedelje, u ponedeljak, novi lot od ukupno 16 autobusa doći u Pančevo, a zatim i preostala vozila do broja od 60, tako da ćemo do sredine juna imati kompletan, kompletnu flotu formiranu i sva vozila će biti u Pančevu čime bismo mi u rekordnom roku ispunili našu investicionu obavezu. Mi smo po ugovoru imali godinu dana vremena da to uradimo. Evo, zahvaljujući nekim našim preduzimljivim koracima to će biti bukvalno u roku od mesec dana – izjavio je Radomir Vidojević.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apexsolutiontechnology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

Related posts

Zbog havarije, u petak 1. marta, bez grejanja građani Sodare i Centra od 10 časova !

Mica Milakov

Opljačkana kuća Stojana Petrovića iz Gračanice

Jasmina Petkovic

Suzbijanje komaraca u Vršcu u ponedeljak

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija