28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Meštani Barande čiste obalu Tamiša

Još jedna u nizu građanska inicijativa podržana od strane lokalne samouprave odvija se u Barandi. U toku je radna akcija uređenja obale Tamiša kod mosta koja će služiti kao kupalište, izletište i kao marina za čamce.

Akcija je pokrenuta inicijativom Nenada Gligića i Petra Babina, a njima su se pridružili njihovi prijatelji iz Barande.

„Cilj nam je da napravimo plažu jer je godinama nemamo, kao ni marinu za spuštanje čamaca, tako da smo se organizovali, drugari i prijatelji, da sredimo ovaj prilaz. Dobili smo pomoć od lokalne samouprave i pozivamo sve Baranđane da nam sledećeg vikenda pomognu u realizaciji ovog projekta“, izjavio je Gligić.

Akcijaši su se obratili Mesnoj zajednici Baranda, preko koje je pomoć stigla od strane lokalne samouprave.

„Pošto znamo da Baranda nema uređenu obalu i gde se spuštaju čamci, pojavila se potreba da nađemo adekvatno mesto. Ovi momci su se obratili za pomoć, meni kao članu mesne zajednice i opštinskom većniku, ja sam ih dalje uputio na predsednika opštine i odmah smo dobili pomoć. Ovo nam je najidealnija lokakcija, najbliža asfaltu. Danas nam je druga akcija po redu, javilo se dvadesetak ljudi, polako se priključuju i drugi i nadam se da ćemo svake nedelje imati sve više ljudi na akciji dok ne sredimo plažu, marinu i mesto za izletište“, rekao je opštinski većnik Aleksandar Veselinov.

Tokom dana akcijaši su čistili predviđenu površinu, uklonili su divlju vegetaciju i šiblje, košena je trava, a kamioni su dovozili zemlju koja je kasnije ultom rasplanirana. Akciju su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, a Tasić je istakao značaj građanskih inicijativa koje će lokalna samouprava u cilju opšteg društvenog značaja uvek podržavati.

Ono što je meni jako drago jeste što su se Baranđani organizovali, a osnovna ideja je bila da se napravi spust za čamce dfa to bude jedno baranđansko izletište i u budućnosti turistička promocija. Naravno, lokalna samouprava kao i uvek kada su ovakve akcije građanskih inicijativa u pitanju priskočila u pomoć, obezbedili smo mehanizaciju komunalnog preduzeća, zemlju i rizlu, obezbedićemo i betoniranje pristupnih rampi koje su jako važne i za silazak na Tamiš. Ovi ljudi, kao i svi građani naše opštine mogu da očekuju pomoć lokalne samouprave kada su u pitanju projekti od opšteg društvenog značaja“, poručio je Tasić.

Izletište polako dobija svoje obrise, a akcija se nastvalja i narednih vikenda.

 

Related posts

Rad u doba korone

Nikola Toadjer

Vučić danas na otvaranju Sajma privrede u Mostaru

Zorana Stekovic

VEŽBA “VEK POBEDNIKA 1918-2018”! Predsednik Vučić: PONOSNI SMO NA SVOJU VOJSKU I OBEĆAVAM DA ĆE BITI – JOŠ MOĆNIJA!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija