20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Nemačka fabrika za dizajniranje transportnih kontejnera u Pančevu

Na Skupštini grada Pančeva, koja je sazvana po hitnom postupku ,usvojen je predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za Severnu industrijsku zonu 2, po kojem će  na površini 23ha 16a 90m2 doći novi investitor, kompanija Naval Box-CAL d.o.o Beograd. Radi se o izgradnji postrojenja za dizajniranje i razvoj specijalizovanih transportnih kontejnera u Pančevu.

Kompanija bi počevši od marta 2020. izgradila  fabriku od 10.000 m2 sa planiranim investicijama u zemljište, objekte, materijal, opremu i delove u iznosu oko 10 miliona EUR. Procenjuje se da če realizacija projekta u narednih 10 godina dovesti do dodatnih 60 miliona evra investicija, a plan je da se izgradi oko 100.000 kvadrata, a do  2030. godine zaposli 1000 ljudi.

Na Skupštini su, takodje, potvrdjena akta doneta od strane Gradskog veća za vreme vanrednog stanja. Sednica je počela minutom ćutanja povodom smrti odbornice  Dušice Jovanović.

Related posts

Ministar Udovičić otvorio 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić o vladi s predstavnicima SPS i JS

Jasmina Petkovic

Rajevac i Maljkovićeva uz Sportske igre mladih

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija