8. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Izložba u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nakon pauze, sutra ponovo otvara vrata za posetioce.

Biće izloženi radovi deset renomiranih umetnika, čija su dela deo zbirke Galerije, a koji stvaraju različitim slikarskim i vajarskim tehnikama. Otvaranje je zakazano za 19 časova, a postavka se može pogledati do kraja juna, radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali od kraja 90-ih godina prošlog veka, pa do 2017. godine, a među autorima su i međunarodno poznati umetnici poput Ričarda Dikona i Tomasa Rata. Ostali umetnici čija će se imena i dela naći na izložbi su Larisa Ackov Palić, Milan Kralj, Dejana Marišan, Ivana Markez Filipović, Nadežda Oleg Ljahova, Ivana Rakidžić, Dimitrije Tadić i Jovana Vulanović.

Njihovi radovi ušli su u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva kao poklon ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, ali i sa najznačajnijih manifestacija. Autorka izložbe je urednica programa Galerije Ivana Markez Filipović.

Related posts

Vučić se sastao sa Harčenkom i Mekalisterom

Jasmina Petkovic

Kon: Beograd prava epidemiološka bomba, apel na veću kontrolu mera

Jasmina Petkovic

Vučić na nepoznatoj lokaciji obišao jedinice Vojske Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija