19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Izložba u pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nakon pauze, sutra ponovo otvara vrata za posetioce.

Biće izloženi radovi deset renomiranih umetnika, čija su dela deo zbirke Galerije, a koji stvaraju različitim slikarskim i vajarskim tehnikama. Otvaranje je zakazano za 19 časova, a postavka se može pogledati do kraja juna, radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi nastali od kraja 90-ih godina prošlog veka, pa do 2017. godine, a među autorima su i međunarodno poznati umetnici poput Ričarda Dikona i Tomasa Rata. Ostali umetnici čija će se imena i dela naći na izložbi su Larisa Ackov Palić, Milan Kralj, Dejana Marišan, Ivana Markez Filipović, Nadežda Oleg Ljahova, Ivana Rakidžić, Dimitrije Tadić i Jovana Vulanović.

Njihovi radovi ušli su u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva kao poklon ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, ali i sa najznačajnijih manifestacija. Autorka izložbe je urednica programa Galerije Ivana Markez Filipović.

Related posts

Ispraćaj kontingenta Vojske Srbije u misiju Ujedinjenih nacija u Libanu

Zorana Stekovic

Završeni 20. Radio dani

Jasmina Petkovic

Brnabić: Jednokratna pomoć penzionerima, minimalno 4.000 dinara

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija