23. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Avion sa humanitarnom pomoći iz Katara sleteo u Beograd

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sleteo je avion sa humanitarnom pomoći iz Katara. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se Katar time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja.

Avion je dopremio oko 470.000 hirurških maski, 70.000 visokokvalitetnih maski N95, 85.000 epidemioloških maski, više desetina hiljada rukavica, žaštitnih naočara, vizira, hirurških mantila, 4.700 kombinezona…

Ivica Dačić je, u ime vlade i predsednika Republike, izrazio zahvalnost državi Katar što je odgovorila na poziv Srbije u teškim vremenima borbe protiv kovida 19.

“Katar se time još jednom svrstao u grupu prijateljskih zemalja koje su doprinele da Srbija značajno ojača kapacitete u borbi protiv koronavirusa. Sigurno je da naš narod i država neće zaboraviti gest prijateljstva i solidarnosti”, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije dodao je da je pomoć još vrednija, ako se zna da je Katar i sam suočen sa pandemijom kovida 9 i da je nedavno broj registrovanih slučajeva prešao 33.000.

Dodao je da ova pomoć i niz političkih kontakata u prethodnom periodu pokazuju da se odnosi dve zemlje kreću uzlaznom linijom.

“Baš zato cenimo ovaj humani gest i želimo da se dve zemlje posvete i zajednički rade na prevazilaženju globalne krize”, rekao je Dačić.

Dodao je i da želimo da vidimo avione kompanije “Katar ervejs” na beogradskom aerodromu, kao znak obnavljanja redovne linije između Beograd i Dohe.

Avion su, sa Dačićem, dočekali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Katara u Srbiji šeik Mubarak bin Fahad Al Tani.

Al Tani je rekao da je emir Katara naložio da se uputi medicinska pomoć Srbiji, kao odgovor na njenu molbu za pomoć u borbu sa korona virusom, polazeći od prijateljstva koje povezuje naše dve zemlje i u cilju daljeg razvoja naših bilateralnih odnosa.

“Nadamo da se da će ova pomoć doprineti prevazilaženju krize i vraćanju života u normalu, kao i nastavku jačanja odnosa dve prijateljske zemlje”, rekao je ambasador.

Related posts

Predsednik Vučić uputio saučešće povodom smrti Ivana Bekjareva

Zorana Stekovic

Akcija “Zasadi drvo” i u Kačarevu

Jasmina Petkovic

Srbija će se vratiti na svetsku scenu, ali ne u ulozi negativca! Vučić u ekskluzivnom intervjuu za “The Pavlovic Today” o svim aktuelnim temama

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija