25. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

U Pančevo su stigli novi autobusi koji će građanima omogućiti sigurniji i udobniji prevoz

Nakon završenog vanrednog stanja stekli su se uslovi da se privede kraju osnivanje novog preduzeća za javni prevoz putnika “Pantransport” kao deo javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.

Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.

Prvih deset novih mini buseva stiglo je u Pančevo, a preostalih 50 autobusa stići će naredne nedelje i do sredine juna Pančevci će imati najmoderniji javni prevoz i savremeni sistem naplate karata.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apex solution technology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

Related posts

Pančevka Sanja Marić najbolja među osnovkama Srbije

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić počeo konsultacije o formiranju Vlade Srbije

Zorana Stekovic

Kragujevac: Sećanje na nevino stradale u Drugom svetskom ratu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija