9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Vesti

U Pančevo su stigli novi autobusi koji će građanima omogućiti sigurniji i udobniji prevoz

Nakon završenog vanrednog stanja stekli su se uslovi da se privede kraju osnivanje novog preduzeća za javni prevoz putnika “Pantransport” kao deo javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva.

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.

Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.

Prvih deset novih mini buseva stiglo je u Pančevo, a preostalih 50 autobusa stići će naredne nedelje i do sredine juna Pančevci će imati najmoderniji javni prevoz i savremeni sistem naplate karata.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada Pančeva 25. novembra 2019. godine odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra 2019. godine, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem  „Apex solution technology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

Related posts

Uhapšen osumnjičeni za izazivanje incidenta ispred Narodne skupštine Republike Srbije

Jasmina Petkovic

Ministar Udovičić u poseti FK “Radnički” iz Kovina

Mica Milakov

Predsednik Vučić sastao se sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija