3. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa bugarskim premijerom Borisovim – Istaknut značaj saradnje dve država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom.

 

Uoči sutrašnjeg video konferencijskog sastanka Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, posvećenog otklanjanju ekonomskih posledica epidemije COVID-19, predsednik Vučić i premijer Borisov su se saglasili da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granica jedan od ključnih elemenata za podsticanje poslovnih aktivnosti, posebno u oblasti turizma posle dužeg prekida rada zbog korona virusa. Dvojica sagovornika su, s tim u vezi, posebno insistirali na tome da je neophodno obezbediti primenu odgovarajućih antiepidemioloških mera, kako bi bila osigurana zaštita zdravlja građana i sprečeno dalje širenje zarazne bolesti.

 

Predsednik Vučić i premijer Borisov su izrazili zadovoljstvo što se Srbija i Bugarska uspešno bore sa korona virusom i da se epidemija drži pod kontrolom, sa nadom da će uskoro biti potpuno savladana.

 

Predsednik Vučić i premijer Borisov su dogovorili skori bilateralni susret, posebno se radujući obilasku radova na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije, čijim će se završetkom naša zemlja potpuno povezati sa Azijom. Dvojica zvaničnika su u isto vreme naglasili važnost izgradnje gasovoda Balkanski tok i gasnog Interkonektora za energetsko povezivanje Srbije i Bugarske.

 

Predsednik Vučić i premijer Borisov su takođe izrazili nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da se nastavi dobra praksa tromesečnih sastanaka lidera Visokog saveta za saradnju Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke, kako bi nastavili razgovore o zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima, kao i drugim vidovima saradnje.

 

Related posts

Opera Srpskog narodnog pozorišta održala je prvi uspešan mini koncert na otvorenom.

Mica Milakov

Mihailo Sporić u Aleji zaslužnih građana

Nikoleta Dragaš

Novo drveće u Parku prijateljstva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija