25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Gradska uprava obezbedila je sredstva za uređenje prostora ispred vrtića u Jabuci

U Jabuci su u toku završni radovi na uređenju prostora ispred vrtića čime će se značajno povećati bezbednost dece, posebno pri dolasku u vrtić i odlasku kući.

U pitanju je najniži deo Jabuke, koji je često pod vodom zbog visokih podvodnih voda. Ispred vrtića je dubok kanal u kojem se voda dugo zadržavala, širili su se neprijatni mirisi, uvek je puno komaraca i roditelji su do sada stalno strepeli da im dete slučajno ne upadne u kanal.

“Svakako nije bilo prijatno dolaziti svaki dan ovde, pored ovog kanala prolaziti, dovoditi dete u vrtić, ali drago mi je što je taj problem rešen, što je sada prostor ispred vrtića uređen. Naravno, lepši je i bezbedniji za decu.Taj kanal je non stop pun vode, neprijatnih mirisa, ulja. Znači, tu postoji mostić preko kojeg deca prolaze, ali opet ako bi neko dete možda potrčalo u stranu ka kanalu, mislim da ne bi bilo bezbedno uopšte naravno da bude pored kanala, a kamoli da upadne, tako da je ovo sigurno bolje što je urađeno i što je sada sređeno” rekla je Jelena Stanimirović, roditelj..

Grad Pančevo je obezbedio sredstva za uređenje prostora ispred vrtića, jer je to mesto „najniži“ deo u Jabuci. Radovi obuhvataju izgradnju parkinga i uređenje kanala.

“Uređenje ovog kanala je veoma važno za Mesnu zajednicu i za naše selo prvenstveno zbog bezbednosti dece, jer je bio dubok i pun mulja i stajaće vode. Evo u toku su završni radovi, tako da rešili smo ovaj više toga. Znači, bezbednost dece i komarce i stajaću vodu,rekla je Svetlana Grujoski iz MZ Mladost

Sada je taj problem rešen, obezbeđen je protok vode i kanal se uređuje prema projektu tako da neće više biti otvoren niti predstavljati opasnost za građane. Ispred vrtića biće izgrađena i parking mesta, tako da će biti olakšan prilaz vrtiću.

Related posts

Pripreme Andree Stojadinov za Evropsko i Svetsko prvenstvo

Jasmina Petkovic

Vučić u Požegi: “Budimka” je Feniks koji se diže iz pepela i ljudi prepoznaju rezultate

Nikoleta Dragaš

Za izgradnju vrtića u Sefkerinu skoro 42 miliona dinara

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija