19. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU: Gradska uprava obezbedila je sredstva za uređenje prostora ispred vrtića u Jabuci

U Jabuci su u toku završni radovi na uređenju prostora ispred vrtića čime će se značajno povećati bezbednost dece, posebno pri dolasku u vrtić i odlasku kući.

U pitanju je najniži deo Jabuke, koji je često pod vodom zbog visokih podvodnih voda. Ispred vrtića je dubok kanal u kojem se voda dugo zadržavala, širili su se neprijatni mirisi, uvek je puno komaraca i roditelji su do sada stalno strepeli da im dete slučajno ne upadne u kanal.

“Svakako nije bilo prijatno dolaziti svaki dan ovde, pored ovog kanala prolaziti, dovoditi dete u vrtić, ali drago mi je što je taj problem rešen, što je sada prostor ispred vrtića uređen. Naravno, lepši je i bezbedniji za decu.Taj kanal je non stop pun vode, neprijatnih mirisa, ulja. Znači, tu postoji mostić preko kojeg deca prolaze, ali opet ako bi neko dete možda potrčalo u stranu ka kanalu, mislim da ne bi bilo bezbedno uopšte naravno da bude pored kanala, a kamoli da upadne, tako da je ovo sigurno bolje što je urađeno i što je sada sređeno” rekla je Jelena Stanimirović, roditelj..

Grad Pančevo je obezbedio sredstva za uređenje prostora ispred vrtića, jer je to mesto „najniži“ deo u Jabuci. Radovi obuhvataju izgradnju parkinga i uređenje kanala.

“Uređenje ovog kanala je veoma važno za Mesnu zajednicu i za naše selo prvenstveno zbog bezbednosti dece, jer je bio dubok i pun mulja i stajaće vode. Evo u toku su završni radovi, tako da rešili smo ovaj više toga. Znači, bezbednost dece i komarce i stajaću vodu,rekla je Svetlana Grujoski iz MZ Mladost

Sada je taj problem rešen, obezbeđen je protok vode i kanal se uređuje prema projektu tako da neće više biti otvoren niti predstavljati opasnost za građane. Ispred vrtića biće izgrađena i parking mesta, tako da će biti olakšan prilaz vrtiću.

Related posts

Postavljena pametna klupa u Barutani

Jasmina Petkovic

Isključenja struje

Jasmina Petkovic

Obeležen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija