2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije Vesti

Reke očišćene od smeća i spremne za plovidbu

Treću godinu za redom zajedničkom akcijom  Turističke organizacije Pančeva i JKP Higijene, uklonjena  debla koja su ometala plovidbu na delu od Tamiškog mosta do ulivanja u Dunav, takođe je   očišćeno  smeće koje je plutalo rekom. Nova sezona vožnje  katamaranom počinje od 16 maja sa promotivnim vožnjama koje će važiti do 25 juna.

Pred novu sezonu rada Katamarana  Turistička  organizacija Pančeva  i JKP Higijene treću godinu za redom organizovali akciju uklanjana stabala koja su se zadržavala na  plovnom  putu na reci Tamiš.  Ovakva akcija je od ogromnog značaja jer  je poslednjih dana i bilo čamaca koji su oštetili svoja plovila, na debla koja su plutala. I ove godine  direktor Turističke oragenizacije Nikola Stoilković obukao je ronilačko odelo i prionuo na nimalo lak  posao.

Plovni put rekom Tamiš od Tamiškog mosta ima zabodeno nekolko stabala i da ne bi ometala vožnju katamaranom i bezbednost naših putnika.0,401,04 Redovne vožnje katamaronm počinju ovog vikenda .Ovog vikenda od 16 maja do 25 juna vožnje će biti  promotivne povodom stuacije sa kovidom.Radićemo  promotivne vožnje mesec ipo dana svi zaintresovan treba da se jave Turističkoj agenciji Pančeva .1,32

I ove godine JKP „Higijena“ se priključila akciji prkupljanja smeća na samoj reci i sav otpad sa reke Tamiš ukloniti. .

Higijena će i danas pokupti sav otpad nakon ove akcije.Pored ovih vanrednih stavri JKP Higijena je svakodnevno prisutno na radskom keju  pored čišćenja održava se i mobilijar, menjaju stare i dotrajale klupe .Takođe svakodnevo peru kej i oržavaju higijenu.

Posao je upešno završena dva ogromna debla sklonjenja su iz reke Tamiš i puštena niz Dunav. Takođe je pokupljen otpad među kojima je najviše bilo plastičnih flaša.  Tokom vikenda počinje nova sezona rada Katamarana za koji je interesovanja ne samo naših sugrađana sve veće posebno Beograđana i žitelja Južnog Banta.Najveću pažnju tokom plovidbe Tamišom i dalje izazivaju  kule svetilje na ušću Tamiša u Dunav koje su jedinstvene u svetu.

Related posts

Odbojkašice razbile Koreju – spektakl u četvrtfinalu, Srbija ide na Italiju

Mirjana Popović

“Diplomate za decu” u Košutnjaku

Jasmina Petkovic

U prethodna 24 sata nema preminulih od kovida 19

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija