7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Ustanove kulture u Pančevu ponovo su počele da rade, ali uz poštovanje propisanih mera zaštite

Istorijski arhiv nije prekidao sa svojim radom. Ljudi su onlajn mogli da traže zahteve koji su ih interesovali i dobijali su odgovore putem mejla.

“Potrudili smo se i da neke programe kao što je virtuelna poseta Muzeju uključimo tako da su sugrađani mogli da se prošetaju Narodnim muzejem, iako je on bio zatvoren.Počela je sa radom Gradska biblioteka. Malo je to izmenjen režim, rade svi u prepodnevnim satima, dakle od 8, do 2, 3, zavisi od institucije.Knjige mogu da se donesu s tim da više ne mogu korisnici da priđu fondu, nego daju bibliotekarima koji preuzimaju knjige i nakon toga im donose one knjige koje oni žele. Knjige nekih sedam dana stoje u kutijama zbog virusa i tek se onda vraćaju u fond, rekao je Nemanja Rotar, član Gradskog veća za kulturu.

Takođe, mogu posetioci da dođu u Gradski muzej.Sve su, svuda su mere naravno usaglašene sa preporukama zdravstvenih radnika kako i na koji način da posetioci mogu da uđu u ustanove kulture.

“Mogu da odu u Kulturni centar, dakle, da posete, pre svega, Savremenu galeriju, mogu da odu u knjižaru Kulturnog centra, mogu da odu u Istorijski arhiv. Odnosno da putem elektronskih poruka pošalju zahteve šta im treba od dokumenata koje Istorijski arhiv ima i poseduje, dodao je Rotar.

Po prestanku vanrednog stanja sve će se vratiti u neku normalu. Ostaje da se sačeka i vidi kako  i da sačekamo i vidimo kako ćemo i na koji način organizovati kulturne programe.

Related posts

Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu

Katarina Popović

Ministar Vulin: Zašto MSP Crne Gore prezire svoje građane?

Zorana Stekovic

Delovi Pančeva privremeno bez grejanja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija