7. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Sanja Marić ponos Pančeva, najbrža trinaestogodišnjakinja na svetu

Početkom maja WORLD ATLETICS je objavio zvaničnu rang list atletičara/ki u 2020 godini po godištima i disciplinama. Neverovatna,fantastična vest stigla je na adresu AK Tamiš iz Pančeva i Srpski Atletski Savez da je Sanja Marić prva na listi na svetu u disciplini 600m – dvorana.

Sanja Marić je rezultat postigla osvajanjem medalje na Prvenstvu Srbije u dvorani u kategoriji U16, od 1:36.05. Sa ovim rezultatom Svetska Atletska Federacija je zvanično postavila našu Sanju Marić za lidera na Svetskoj rang listi u disciplini 600m, druga i treća na Svetskoj rang listi su atletičarke iz Švajcarske i Španije.

„ Bila sam veoma mala kada sam počela. Mama je primetila da sam talentovana za ovaj sport. Neverovatan je ovaj uspeh, iznenadila sam se i veoma sam srećna.Želim da nastavima dalje ovako, da uđem u reprezentaciju i nastavim sa dobrim rezultatima. Ovo sam istrčala za minut i 36 sekundi , imam dobre rezultate i to ću nastaviti“ rekla je Sanja Marić naša najbolja atletičarka.

Ovo je najveći uspeh u istoriji atletike u Pančevu i jedan od najvećih uspeha srpske atletike u mladjim kategorijama.

„Ja smatram da Pančevo ima veoma odgovornu vlast bez obzira o kojoj se društvenoj sferi radi. Ovde je reč o sportu i grad brine o mladima. Sada moramo da nađemo modul sa Sportskim savezom, gradonačelnikom Pavlovim, gradskom menadžerkom Majom Vitman da zadržimo Sanju ,da ostane ovde. U Tamišu gde je napravila svoje prve korake. Nadam se da će nam sanja doneti još mnogo mnogo medalja“ rekao je trener Zoran Kocić.

Atletski klub Tamiš je osnovan 2011.Do sada su članovi ovog kluba osvojili 36 medalja na drzavnim prvenstvima. U klubu ima 8 kategorisanih atletičarki i 2 državna rekordera.

Related posts

U Srbiji još 284 pozitivnih, preminulo sedmoro

Jelena Belić

“Bravo šmekeri!” Dea Đurđević besno i ogorčeno: “Ja sam invalid! Ovo je nepoštovanje!”

Jelena Obradović

Predsednik Vučić razgovarao sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija