27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Pančevački sportisti se vraćaju na treninge

Oko osam hiljada pančevačkih sportista vraća se treninzima. Klubovi su dobili uputstva za njihovo bezbedno odvijanje, a svi otvoreni i zatvoreni objekti su spremni.

Preporuke Vlade Srbije u vezi sa bezbednim sprovođenjem trenažnog procesa Sportski savez Pančeva je prosledio klubovima i počinju intenzivniji treninzi, za početak napolju zbog opasnosti od zaraze korona virusom.

“Mi im preporučujemo da sada što više koriste otvorene prostore, otvorene terene. Opet, gledamo da sredimo i sve sale da budu funkcionalne, pre svega da budu dezinfikovane, i upoznali smo ih sa svim merama kojih se moraju pridržavati ukoliko sportovi zahtevaju da se unutra trenira. Savetujemo im da krenu svoje bazične pripreme kako bi se prirpemili što bolje za drugi deo sezone, i mi smo tu da im omogućim da to sve bude kao treba”, rekao je Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

Svi sportski objekti u Pančevu su spremni da ponovo prihvate sportiste. Hala sportova, sportske sale i bazen prvih dana neće biti upotrebljavani, ali kada bude trebalo i oni će biti na raspolaganju. Nema bojazni da će zbog strogih mera zaštite zdravlja sportista neko ostati bez termina za trening u objektima JKP-a “Mladost”.

“Zato što su nam propisali ne više od pola sata izmeđiu odvijanja treninga. Ovde sam pročitao da je to nekih petnaestak minuta, tako da mi imamo vremena praktično da dezinfikujemo ovaj prostor i da ga očistimo, da ga izvetrimo ako je to moguće, a moguće je”, izjavio je Predrag Stojadinov, direktor “Mladosti”.

Najvažnije od svega je da među pančevčakim sportistima nije bilo inficiranih Kovidom 19, pa će svi odmah moći da se vrate redovnim aktivnostima.

Related posts

Korona virusom zaraženo još 96, troje preminulo

Jasmina Petkovic

Ponovo radi skener u pančevačkoj Bolnici

Aleksandra Miloševska

KAKAV SUSRET ISPRED PREDSEDNIŠTVA! Vučić pri dolasku na posao pozdravio Đilasovce, oni mu mahali uz osmehe!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija