21. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Martinović prekida štrajk glađu ispred Skupštine Srbije

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović je odlučio da prekine štrajk glađu, javlja Tanjug.

Martinović je jutros Tanjugu rekao da je proveo noć ispred Skupštine Srbije sa svojim kolegama.

Kaže da nije promenio odluku o prestanku štrajka glađu, jer smatra da treba da sačeka reakciju Tužilaštva na incident koji se dogodio u petak ispred parlamenta, kada su pristalice Dveri i lider tog pokreta Boško Obradović napali poslanika Marijana Rističevića.

On je izrazio nadu da će tužilaštvo u toku današnjeg dana reagovati i da neće “okrenuti glavu” na drugu stranu, već da će zaštiti, u ovom slučaju poslanika Marijana Rističevića, a u budućnosti svakog građanina Srbije.

On je rekao i da mu je teško da kaze da li je štrajk glađu neka vrsta pritiska na Tužilaštvo ili ne, ali je dodao da poslanici moraju da pronađu način kako da Tužilaštvo konačno pocne da obavlja svoj posao koji je definisan Ustavom i zakonima.

Kako kaže, suština njegovog štrajka jeste da svi građani u Srbiji budu jednaki, da se pokaže da je Srbija pravna država i da neko ko misli drugačije ne sme da bude pretučen.

“Niko u Srbiji ne sme da bude pretučen i ne sme da bude žrtva političkog nasilja, samo zato što je politički neistomišljenik sa Draganom Đilasom i Boškom Obradovićem”, rekao je Martinović.

Kaže da odluka o stupanju u štrajk glađu nije bila jednostavna, ali i da neće biti jednostavna ni odluka o prekidu, ako ne bude postojala reakcija tužilaštva.

Predsednik Vučić pozvao je juče Martinovića i poslanicu Sandru Božić da prekinu štrajk glađu, između ostalog, i zbog toga što predstavlja neku vrstu pritiska na tužilaštvo.

Nakon toga, Božić je prekinula štrajk.

Related posts

Predsednik Vučić obilazi radove na “Dedinju” 2

Mica Milakov

Predsednik Vučić s Trampom danas u 17 sati

Zorana Stekovic

Božićna čestitka predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija