9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Stefanović otvorio novu zgradu za vatrogasce Lazarevca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas u Lazarevcu novu zgradu vatrogasno-spasilačke čete u ovoj beogradskoj opštini i najavio da je u planu izgradnja i nove policijske stanice u ovom mestu.

„Nastavljamo sa opremanjem i jačanjem kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Nova, moderna zgrada vatrogasno-spasilačke čete u Lazarevcu, na oko 1.400 kvadrata, važan je strateški objekat za ovaj deo Beograda. Takođe, pored je plac, koji se raščišćava. Počeli smo da radimo tendersku dokumentaciju, a opština će nam pomoći sa urbanističkim uslovima. Hoćemo da izgradimo i novu zgradu policijske stanice, čime ćemo zaokružiti potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u Lazarevcu“, rekao je Stefanović.

Time će, kako je ministar istakao, policajci i vatrogasci imati pun kapacitet da pomažu građanima, da im se nađu na usluzi i pruže im maksimalnu bezbednost.

Stefanović je najavio i da će u sklopu konkursa za prijem novih vatrogasaca-spasilaca, koji se nastavlja nakon ukidanja vanrednog stanja i trajaće do 25. maja, vatrogasno-spasilačka četa u Lazarevcu dobiti dvoje novih kolega.

„Hoćemo da ljudi znaju da će vatrogasci-spasioci stalno dobijati pojačanja i u ljudstvu i u opremi. U prethodne dve, tri godine nabavili smo 3.000 kompleta novih interventnih uniformi, kupili smo veliki broj navalnih vozila, kamiona, cisterni, a vatrogasci svakako zaslužuju sve ove investicije“, naglasio je Stefanović.

On se zahvalio Opštini Lazarevac na pomoći prilikom izgradnje nove zgrade vatrogasno-spasilačke čete i istakao da je ona urađena u skladu sa najboljim standardima.

„Želim da se još jednom zahvalim i policajcima i vatrogascima u Lazarevcu, ali i u celoj Srbiji, koji su u borbi protiv širenja korna virusa bili na usluzi građanima. Nisu razmišljali o svom zdravlju, već su se požrtvovano borili i dali svoj doprinos u očuvanju zdravlja naših građana“, rekao je Stefanović.

Prilikom ove posete, ministar je razgovarao i sa najstarijom pripadnicom ove čete Zoricom Jovanović, koja je u MUP-u zaposlena od 1989. i ove godine odlazi u penziju, ali i sa najmlađim vatrogascem Stefanom Martinovićem, koji je deo čete od 2018. godine.

Tokom posete Lazarevcu, Stefanović se sastao i sa predsednikom Opštine Lazarevac sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima države u razvoj ove opštine kroz infrastrukturne i druge projekte.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži na Misi

Katarina Popović

Otvorene Narodne bašta i Barutana

Jasmina Petkovic

Dan grada Vršca, nagrade laueratima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija