25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Pančevački pesnik vreme pandemije pretočio u poeziju

Mnogi ljudi su za vreme vanrednog stanja pronalazili načine da ispolje svoju keativnost. Dušan Dojčinovski je svoje misli i osećanja u vezi sa novonastalom situacijom pretočio u poeziju.

Tokom vanrednog stanja i zabrane kretanja, imali smo i  više vremena da razmišljamo o stvarima koje nam se događaju, ali i da se bavimo aktivnostima za koje nismo imali vremena ranije. Nekima je celokupna situacija u vezi sa korona virusom poslužila kao inspiracija, pa su svoje misli i osećanja pretočili u umetnička dela. Dušan Dojčinovski je iskoristio slobodno vreme da se bavi poezijom.

Novonastala situacija je odložila izdavanje Dušanove prve zbirke poezije, ali se nada da će se to ostvariti na jesen.

Razmišljajući o starijim ljudima, koji nisu smeli da se kreću, kako bi se zaštitili od korona virusa, napisao je pesmu posvećenu majci.

Dušan je diplomirani ekonomista. Kako kaže, spoj ekonomije i umetnosti je spoj korisnog i lepog. To su dva sveta koja se međusobno prožimaju u njegovom životu.

Related posts

Teško povređen radnik u Hotelu “Tamiš”

Bojana Kecic

Ministar Vulin: Ulažemo u razvoj podoficira

Nikola Toadjer

Epidemiolog Branislav Tiodorović: “Kovid je postao socijalno-psihološki problem”

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija