28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi programe po planu

Izvor:Foto RTV Pančevo

Nacionalna služba za zapošljavanje i u uslovima vanrednog stanja omogućila je podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja, veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica.

I u Pančevu, kao i u drugim sredinama, konkurs za dodelu subvencije za samozapošljavanje bio je otvoren do 28. aprila, a za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2020. godini bio je otvoren do 30. aprila.

-Služba pokriva teritoriju četiri opštine i jednog grada: Kovin, Alibunar, Kovačica, Opovo i Pančevo i da su prijave stizale elektronskim putem. Broj pristiglih zahteva za dodelu subvencije za samozapošljavanje je 70, od toga u Pančevu 35, dok pristiglih zahteva za Javne radove imamo 31, od toga u Pančevu 12. U odnosu na prošlu godinu broj zahteva za samozapošljavanje je za oko 20% manji. Kada su u pitanju Javni radovi približno je isti broj zahteva u odnosu na prošlu godinu – kaže Jelena Šinik.

Rok za donošenje odluke je 30 dana od dana završetka konkursa.

  • Iz Službe za zapošljavanje podsećaju da su još uvek otvoreni konkursi: za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca, za učešće u finansiranju programa obuke za potrebe poslodavca za zaposlenog, za realizaciju programa pripravnika za nezaposlena lica sa srednjim nivoom kvalifikacija, za realizaciju programa pripravnika za nezaposlena lica sa visokim nivoom kvalifikacija, za realizaciju programa sticanja praktičnih znanja, za realizaciju programa stručne prakse, za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, za subvenciju zarade za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva i javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

S obzirom da Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu još uvek ne radi sa strankama, a da se komunikacija sprovodi samo elektronski ili telefonom, nezaposleni sve informacije mogu pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs ili se obratiti nadležnim filijalama putem telefona.

Related posts

Fudbaleri Srbije završavaju godinu na 23. mestu FIFA liste

Miroslava Cvejin

Još 1.592 nova slučaja korona virusa u Srbiji

Vanja Vićentić

U Srbiji 1.267 pоzitivno na COVID 19

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija