18. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Đurić: Za Srbiju je 9. maj svetionik za budućnost

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić poručio je danas da je Dan pobede nad fašizmom, 9. maj, za Srbiju svetionik za budućnost.

Đurić je poručio da u godini strašne pandemije ne odustajemo od manifestacije „Marš Besmrtnog puka“ i ne odustajemo od sećanja na milione naših predaka koji su dali svoje živote i ugradili svoj trud i mladost u temelje naše slobode.

„Zato danas, 9. maja, sa ponosom prizivamo sećanje na članove naših porodica, na naše očeve, dedove, pradedove, ljude koji su najviše što jedan čovek ima da da za slobodu svih potonjih generacija, i to ne samo u našoj zemlji, ne samo u Rusiji odakle je manifestacija potekla, nego i u čitavoj Evropi“, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, 9. maj je za Srbiju svetionik za budućnost, jer naši slavni preci, kojih se sećamo kroz manifestaciju Besmrtnog puka, utrli su put svim budućim generacijama postavivši sistem vrednosti u kome su sloboda, ljubav prema bližnjem svom, solidarnost i posvećenost otadžbini vrhunske vrednosti i ideali kojima će i buduće generacije stremiti.

„Mi ćemo nastojati da našim delima budemo dostojni ogromnih žrtava koje su naši preci položili“, istakao je Đurić.

Related posts

Uhapšen napadač na direktorku JKP “Dolovi”

Mica Milakov

Ćevabdžinica “Na ćošku” otvorena za goste

Jasmina Petkovic

Borba sa virusima i prehladama tek predstoji

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija