6. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

U fabrici za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Kovinu povećana proizvodnja

U fabrici za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Kovinu vanredno stanje nije zaustavilo proizvodnju, već naprotiv posla ima više, što je bio i razlog za zapošljavanje novih radnika.

Fabrika hrane za kućne ljubimce u Kovinu povećala je proizvodnju jer je poslednjih meseci porasla potražnja za njihovim asortimanom na domaćem tržištu. Predrag Gvozdenović ovim poslom počeo je da se bavi pre dve i po decenije.

U pogonima njegove porodične kompanije radi se u tri smene i mesečno se isporučuje oko hiljadu tona hrane za kućne ljubimce. Trećina je namenjena izvozu u Austriju, Grčku, Nemačku i zemlje regiona. Iako se poslednjih meseci radilo u otežanim uslovima, vodi se računa o svim dodatnim merama zaštite zaposlenih, a angažovano je i 12 novih radnika.

“Trudili smo se da nikoga ne otpuštamo, čak smo u toku vanrednog stanja primili i 12 novih kolega i koleginica. Pokušali smo svima da stavimo do znanja da brinemo o njima i vodimo računa da ih zaštitimo, da mogu uvek da imaju sigurnost kada rade u ovoj firmi”, izjavio je Predrag Gvozdenović, direktor firme Premil-Kovin.

“Većina privrednika koji posluju na teritoriji opštine Kovin pokazali su visok nivo poslovne etike za vreme poslovanja u vreme vanrednog stanja. Nama su ovakvi poslodavci dragoceni jer nam pomažu da se dalje razvijamo, a svakako me raduje i činjenica da će im država pomoći da prebrode ovaj period”, rekla je Sanja Petrović, predsednica opštine Kovin.

Petar Nedeljković zaposlio se u ovoj fabrici po povratku iz Amerike. Zadovoljan je uslovima i kaže da ne planira ponovo da radi u inostranstvu.

“Uslovi u firmi su dobri, imamo obezbeđen prevoz, opuštena je atmosfera, porodična… Dosta članova porodica radi u ovoj firmi i to je nešto što me je privuklo. Dosta ljudi iz Smedereva ovde radi i na neku pre.poruku sam se odlučio da dođem ovde. U Americi su bolje plate, s tim što su troškovi znatno veći. Ovde imam svoj stan, svoj auto, to tamo nije baš tako lako izvodljivo i potrebno je dosta vremena da se stigne do toga”, saopštio je Petar Nedeljković, radnik u fabrici.

“Ja sam izuzetno zadovoljna, inače ostala sam bez posla pre 6 godina. Radila sam u javnom preduzeću koje se ugasilo. Direktor je jedan od retkih koji ukazuju poverenje i starijim radnicima da mogu da dođu i da se dokažu”, kazala je Dragana Nedeljković, radnica u fabrici.

Glavnih komponenti za proizvodnju hrane za kućne ljubimce ima, iako su uvoz i transport otežani, kažu u ovoj fabrici i najavljuju proširenje kapaciteta i završetak izgradnje nove proizvodne hale na površini od 10.000 kvadratnih metara.

Izvor: RTV

Related posts

Naprednjaci obeležili međunarodni Dan mladih

Nikoleta Dragaš

Saniran manji požar na staroj deponiji. Situacija je bezbedna i građani mogu da budu mirni

Jasmina Petkovic

Obeležena slava Rimokatoličke crkve Sveta Ana

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija